Tammi-huhtikuussa vireille lähes tuhat konkurssia – Tilastokeskuksen mukaan koronapandemian vaikutus ei vielä näkynyt

STT

Konkursseja pantiin tammi-huhtikuussa vireille 986 kappaletta, kertoo Tilastokeskus. Määrä on 8,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin samaan aikaan.

Koronaviruspandemian mahdollinen vaikutus konkurssien määrään ei Tilastokeskuksen mukaan kuitenkaan vielä näy alkuvuoden luvuissa. Maaliskuussa vireille pantujen konkurssien määrä oli edellisvuoden vastaavan ajankohdan tasolla, ja huhtikuussa se väheni lähes kymmenen prosenttia vuoden takaisesta.

Tilastokeskus aikoo nyt koronatilanteen vuoksi nopeuttaa konkurssitilaston tuotantoa niin, että tämän viikon perjantaista alkaen julkistetaan viikoittain pikaennakkotilasto konkurssien viikoittaisesta määrästä.

Koko alkuvuoden eli tammi-huhtikuun aikana vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla vireille pantujen konkurssien määrä väheni.

Konkurssin vireille tulo ei läheskään aina merkitse sitä, että yritys lopulta menisi konkurssiin, sillä konkurssimenettely voi myös jäädä kesken.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty