Yle: Eduskunta ei kytke Finnairin tukea maakuntalentoihin

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) saapumassa Säätytaloon tänään. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta ei kytke Finnairille suunniteltua tukea lentojen jatkamiseen pienemmille maakuntakentille, kertoo Yle .

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) on vahvistanut Ylelle, ettei Finnairin tuen ehdoksi kirjata mitään maakuntalentojen jatkamisesta.

Ylen mukaan valiokunta saa maanantaina valmiiksi mietinnön, jossa se puoltaa 700 miljoonan euron varaamista Finnairin pääomittamiseen.

Valtion enemmistöomistama Finnair on päättänyt, ettei se lennä Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan koko kesänä eikä välttämättä seuraavana talvikautenakaan.

Erityisesti hallituspuolue keskusta on pitänyt tärkeänä, että Finnair jatkaa lentojaan maakuntakentille, kun koronakriisi hellittää. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kirjoitti viikonloppuna Facebookissa , että spekulaatio maan sisäisten reittien kokonaan lakkaamisesta kannattaa lopettaa ennen edes sen aloittamista.

Samassa Kulmuni nosti esiin myös Finnairille kaavaillun 700 miljoonan euron tuen.

– Se (tuki) maksetaan kaikkien suomalaisten verorahoista. Odotamme, että Finnair palvelee hyvien kotimaan yhteyksien kautta myös suomalaisia. Finnairin on palveltava koko Suomea, Kulmuni kirjoitti.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) puolestaan totesi maanantaina A-studiossa Ylellä , ettei osakeannin yhteydessä ole mahdollista asettaa ehtoja yhtiölle.

Finnair suunnittelee arviolta enintään 500 miljoonan euron osakeantia koronaepidemiasta aiheutuneiden tappioiden ja kulujen paikkaamiseen. Osakeantiin osallistumisen lisäksi Finnairia on päätetty tukea 600 miljoonan euron valtiontakauksella.

Kommentoi