Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Panimoliitto tyrmää ravintoloille kaavaillut rajoitukset – "Liiketoiminta ei voi mitenkään kannattaa"

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto suhtautuu odotetun nihkeästi suunnitelmiin, että ravintoloiden asiakasmääriä ja anniskeluaikoja rajoitetaan. Ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun alussa, mutta niihin kohdistuvista rajoituksista ei vielä ole tarkkaa tietoa.

Esillä on ollut esimerkiksi mahdollisuus, että alkoholin anniskelu lopetettaisiin jo iltayhdeksältä, tai että asiakaskapasiteetista saisi käyttää vain puolta. Rajoitusten tarkoituksena olisi ylläpitää turvavälejä ja estää siten koronaviruksen leviämistä.

Panimoliiton mielestä liian tiukat rajoitukset voivat kuitenkin aiheuttaa ravintoloille enemmän haittaa kuin hyötyä, ja syöstä alan entistä syvemmälle kriisiin.

– Liiketoiminta ei voi mitenkään kannattaa, jos esimerkiksi asiakasmäärän kapasiteetista saa käyttää vain puolta. Kiinteät kustannukset eivät kuitenkaan puolitu, sanoo liiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteessa.

Etujärjestön mukaan anniskelun lopettaminen iltayhdeksältä siirtäisi juomista julkisille paikoille ja kotioloihin.

– Alkoholia käytetään yhä kohtuullisemmin ja vastuullisemmin, mutta jos sitä halutaan kontrolloida, helpointa se on ravintoloissa.

Hallitus määräsi ravintolat suljettavaksi huhtikuun alussa. Valtavan taloudellisen iskun kokeneelle ravintola-alalle myönnettävästä valtion tuesta on väännetty hallituksessa viime viikkoina.