Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Ylen Journalismin akatemian päällikkö Elina Ravantti nimitetään ulkoministeriön viestintäjohtajaksi

Ylen Journalismin akatemian päällikkö Elina Ravantti nimitetään torstaina ulkoministeriön viestintäjohtajaksi, kertoo Ilta-Sanomat .

Viestintäjohtajan valinta on venynyt kuukausia alkuperäisestä aikataulusta. Alun perin hakuilmoitus julkaistiin syyskuun alussa valtioneuvoston sivuilla. Tuolloin viestintäjohtajan pestiä haki 34 ihmistä, joiden joukossa oli muun muassa presidentti Sauli Niinistön entinen viestintäpäällikkö Katri Makkonen, joka siirtyi syksyllä Ylen A-studion juontajaksi. Hän kuitenkin vetäytyi hausta maaliskuun alkupuolella. Asia selvisi STT:n pyytämistä asiakirjoista.

Helmikuussa haku jouduttiin uusimaan, koska aiemmassa hakuilmoituksessa oli väärät kelpoisuusvaatimukset. Kuukausia kestänyt hakuprosessi oli jo aivan viime metreillä, kun oikeuskansleri huomasi virheet.

Uusitun haun hakuaika päättyi 28. helmikuuta. Ilmoituksen mukaan uuden viestintäjohtajan oli määrä aloittaa tehtävässä 1. maaliskuuta tai sopimuksen mukaan.

Ulkoministeriön viestintäjohtajan tehtävä tuli hakuun, sillä sen aiempi haltija Jouni Mölsä nimitettiin viime elokuussa presidentti Niinistön viestintäpäälliköksi. Hän aloitti viestintäpäällikkönä ja presidentin kabinetin jäsenenä syyskuun alussa.