Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pörssissä vaihteeksi nousupäivä – tuotekehitysavustus kiritti SSH:ta

Helsingin pörssi päätyi tiistaina plussalle maanantain luisun jälkeen. Yleisindeksi näytti sulkemisaikaan lähes 1,1 prosentin nousua.

Eniten kiri SSH Communications Security , joka maanantaina kertoi saavansa Business Finlandilta 1,3 miljoonaa euroa tuotekehitysavustusta kvanttiturvallisten salausteknologioiden kehittämiseen. SSH:n osakekurssi nousi tiistaina pörssissä runsaat 13 prosenttia.

Nousussa oli myös muun muassa Viking Line , jonka kurssi kohosi runsaat yhdeksän prosenttia. Varustamoille on merkinnyt valonpilkahdusta hallituksen tuore linjaus, jonka mukaan rajaliikenteen säädösperusteisia koronarajoituksia puretaan ensi viikon torstaina.

Syviä sukelluksia ei päivän aikana nähty. Päivän suurin laskija oli Terveystalo , joka kurssi painui reilut kolme prosenttia.

Yksi päivän vaihdetuimmista osakkeista oli Nokian Renkaa t, joka raportoi tuloksensa ja liikevaihtonsa pienenemisestä. Yhtiön kurssi heikkeni lopulta kuitenkin vain 0,3 prosenttia.

Maanantaina Helsingissä indeksi liukui lähes 3,5 prosenttia. Tuolloin kursseja painoi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uusi uhittelu kauppasodasta Kiinan kanssa.

Euroopassa myös nousua

Pörssikurssit olivat tiistaina nousussa myös muualla Euroopassa, kun koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten purku eteni sijoittajien helpotukseksi. Esimerkiksi Frankfurtissa indeksi kohosi ja näytti päivän päätteeksi 2,5 prosenttia plussaa. Lontoossa positiivinen vire ei jäänyt paljon sitä pienemmäksi, ja myös New Yorkissa kurssit olivat nousussa.

– Markkinat ovat reagoineet siihen, että tunnelin päässä näkyy hieman valoa, Scope Marketsin analyytikko James Hughes arvioi uutistoimisto AFP:lle.

Hallitukset Euroopassa, osassa Aasian ja Tyynenmeren maita sekä joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ovat lieventäneet liiketoiminnalle asetettuja rajoituksia. ThinkMarketsin markkina-analyytikko Fawad Razaqzada kuitenkin varoittaa, että vaikka talousaktiivisuuden asteittain paluu luo optimismia, ovat pitkän ajan näkymät yhä synkkiä. Hänen mukaansa näyttää siltä, että koronaviruspandemian vaikutukset taloudelle ovat jopa arvioitua pahempia. Tämä taas vähentää nopean elpymisen todennäköisyyttä, vaikka suurimmasta osasta rajoituksia luovuttaisiin.