Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joe Biden kiistää syytökset seksuaalisesta ahdistelusta

Yhdysvalloissa demokraattien Joe Biden on julkistanut lausunnon , jossa hän kiistää entisen avustajan Tara Readen syytökset seksuaalisesta ahdistelusta.

– Ne eivät ole totta. Niin ei tapahtunut.

Hän kehotti samalla vastuullisia tiedotusvälineitä tutkimaan Readen väitteet tarkkaan, koska ne ovat Bidenin mukaan muuttuneet monin tavoin matkan varrella.

Demokraattien nimitystä vaille varma presidenttiehdokas Biden vakuuttaa lausunnossaan taistelleensa vuosien ajan seksuaalista väkivaltaa vastaan ja tukeneensa lainsäädännön tiukentamista siltä osin.

Muitakin syytöksiä halailusta ja koskettelusta

Biden vastasi kysymyksiin asiasta tänään myös tv-kanava MSNBC:n Morning Joe -ohjelmassa. Myös tässä yhteydessä hän vakuutti syyttömyyttään.

– Se ei ole totta. Sanon yksiselitteisesti, ettei sellaista tapahtunut, hän sanoi ohjelmassa.

– En ymmärrä, miksi tämä kaikki nousee esille 27 vuoden jälkeen. Mutta en aio kyseenalaistaa hänen motiiviaan. En aio hyökätä häntä vastaan, Biden sanoi.

Bidenin kampanjaorganisaatio on jo aiemmin kiistänyt syytökset, että entinen varapresidentti olisi 1990-luvulla ahdistellut Tara Readea, joka silloin työskenteli senaatissa avustajana.

Presidentti Donald Trump, joka on itse ollut useiden ahdistelusyytösten kohteena, on vaatinut Bideniä vastaamaan.

– Voi olla, että syytökset ovat vääriä. Minä tiedän sellaisista kaiken, minuakin vastaan on esitetty vääriä syytöksiä, Trump sanoi.

Reade kertoi haastattelussa maaliskuun lopulla, että Biden oli vuonna 1993 ahdistellut häntä kongressin käytävällä, työntäen sormensa hänen vaginaansa. Muutkin naiset ovat syyttäneet Bidenia sopimattomasta koskettelusta tai halailusta. Reade oli aiemmin esittänyt tämän tapaisia, uusia väitteitä lievempiä syytöksiä Bidenia vastaan.

New York Times on aiemmin tutkinut asiaa, mutta totesi, ettei selvityksessä ilmennyt ratkaisevaa tietoa puolesta tai vastaan.

Biden on luvannut valita naisen varapresidenttiehdokkaakseen ja on vastikään nimennyt komitean, jonka on määrä auttaa sopivan ehdokaskumppanin valinnassa.