Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boris Johnsonista tuli kuudennen kerran isä

Britannian pääministeristä Boris Johnsonista tuli keskiviikkona kuudennen kerran isä, kun hänen kihlattunsa Carrie Symonds synnytti lontoolaisessa sairaalassa poikavauvan. Sekä äiti että lapsi voivat ilmoituksen mukaan hyvin.

Poika putkahti maailmaan hieman yllättäen, sillä aiemmin oli kerrottu lapsen syntyvän vasta alkukesästä.

Lapsi on parin ensimmäinen, mutta Johnsonin kuudes. Johnson on ollut aiemmin kaksi kertaa naimisissa ja erosi edellisestä vaimostaan Marina Wheeleristä toissa vuonna.

Johnson, 55, ja Symonds, 32, kertoivat kaksi kuukautta sitten menneensä kihloihin ja odottavansa perheenlisäystä. Johnson on Britannian historian ensimmäinen pääministeri, joka elää avoliitossa.

"Tekos yy vältellä töitä"

Johnsonista tuli Britannian lähihistorian kolmas pääministeri, jolle on siunaantunut jälkikasvua viranhoidon aikana. Tony Blairille ja hänen vaimolleen Cherielle syntyi Leo-poika toukokuussa 2000. David Cameron ja hänen vaimonsa Samantha puolestaan saivat Florence-tyttären vuonna 2010.

– Sam ja minä olemme onnellisia puolestanne. Olen pahoillani, ettemme jättäneen pinnasänkyä, mutta kiipeilytelineen pitäisi olla edelleen puutarhassa, Cameron evästi BBC :n mukaan.

Terveysministeri Matt Hancock puhui onnitteluissaan pariskunnan "jakamattoman onnen hetkistä" ja työväenpuolueen johtaja Keir Starmer taas vakuutti, että vauvauutisesta voivat iloita kaikki, olipa heidän poliittinen kantansa sitten mikä tahansa.

Aivan saumatonta ei poliittinen onni pikkuvesselistä ollut, sillä työväenpuolueen kansanedustaja Ruth Cadbury syytti Twitterissä Johnsonia työn vieroksunnasta.

– Näyttää siltä, että Boris Johnson on jälleen löytänyt uuden tekosyyn vältellä pääministerin kansliaa, Cadbury kirjoitti Sun -lehden mukaan.

Cadbury poisti myöhemmin tviittinsä sen jälkeen, kun sen mauttomuudesta oli valitettu hänelle.

Johnson on aikaisemmin kertonut, että hän jää isyyslomalle vauvan synnyttyä. Pääministerin nykyiset suunnitelmat saattavat kuitenkin olla toisenlaisia, sillä hän ehti jo olla verrattain pitkään poissa töistä sairastututtuaan pahoin koronaviruksen seurauksena.

Ulkomaisista onnittelijoista ensimmäisiksi ehtivät Australian pääministeri Scott Morrison ja Japanin pääministeri Shinzo Abe.