Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

21-vuotias nainen katosi viime kesänä Somerolla kesken varusmiespalveluksen – ex-poikaystävälle syyte murhasta

Viime kesänä Somerolla Varsinais-Suomessa kadonneen nuoren naisen entinen poikaystävä on saanut syytteen murhasta. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan mies myönsi esitutkinnassa olleensa 21-vuotiaan Milla Arosen seurassa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

Aronen katosi viime vuoden kesäkuussa kesken varusmiespalveluksen. Hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan henkirikos tapahtui Somerolla 9. kesäkuuta. Murhan lisäksi miestä syytetään törkeän petoksen yrityksestä, hautarauhan rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Aluesyyttäjä Kimmo Virtanen ei torstaina halunnut tarkemmin avata syytteiden sisältöä.

– Ne tulevat sitten julkisiksi, kun asian käsittely alkaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 6. toukokuuta, Virtanen sanoi STT:lle.

Kiisti syyllisyytensä kuukausia

Poliisi kertoi tammikuussa, että Arosen vuonna 1995 syntynyt entinen poikaystävä oli kertonut olevansa osallinen Arosen kuolemaan. Mies vangittiin epäiltynä jo elokuun lopussa, mutta hän kiisti kuukausien ajan kuulusteluissa osallisuutensa tapahtuneeseen.

Mies ja Aronen olivat poliisin mukaan olleet seurustelusuhteessa, joka oli tosin päättynyt paria vuotta aiemmin. Poliisi ei ole kommentoinut, millaiset välit heillä sittemmin oli.

Poliisi tutki tapausta murhana teon suunnitelmalliuuden takia.

– Aikaisemmin tutkinnan aikana on ollut syytä epäillä, että tähän on liittynyt suunnitelmallisuutta ja taloudellisen edun tavoittelua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen keskusrikospoliisista kertoi tammikuussa STT:lle.

Poliisin mukaan mies oli hankkinut uhrin verkkopankkitunnukset ja pankkikortin ja ottanut pikavippejä. Tätä oli tapahtunut Toivosen mukaan sekä ennen että jälkeen surman. Raha oli siten poliisin käsityksen mukaan ainakin yksi teon motiiveista, muttei välttämättä ainoa.