Markin ja Rautiainen saivat Teosto-palkinnon Folk-levystä

Tämän vuoden Teosto-palkinnon saavat Jesse Markin ja Totte Rautiainen levystään Folk.

Vuodesta 2003 asti jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Kun palkinnon saa yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

– Erinomaisissa kappaleissa ja terävänäköisesti käsitellyissä teemoissa yhdistellään hienosti eri vaikutteita ja tyylejä. Taidokas, korkealaatuinen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka kantaa alusta loppuun ja on valmis mihin tahansa, sanottiin palkintoraadin perusteissa.

Folk valikoitui palkittavaksi esiraadin valitsemien seitsemän teoksen tai teoskokonaisuuden joukosta. Varsinaiseen palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtajana Ylen luova johtaja Ville Vilén ja jäseninä kapellimestari Dalia Stasevska sekä viime vuonna Teosto-palkinnolla palkittujen teosten tekijät säveltäjä Sebastian Hilli ja musiikintekijät Stina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn.

Folk-levylle sovituksia tehnyt Rehn ei jäävinä osallistunut raadin keskusteluuun Folk-levystä.

Video palkinnon jakamisesta ja Will Shoot -kappaleen live-esityksestä julkaistaan Teoston Youtube-kanavalla tänään kello 13.

Jesse Markin ja Totte Rautiainen esiintyvät perjantaina kello 19.05 alkavassa Yle Olohuone -lähetyksessä, jota voi katsella ja kuunnella TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Teosto perusti tunnustuspalkinnon vuonna 2003 edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta. Tänä vuonna tunnustuspalkinto jaettiin 17. kerran.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut