Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – koronaviruksen vuoksi pelipaikat ja peliautomaatit on suljettu

Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut koronatilanteen vuoksi. Neuvotteluiden piirissä on 675 veikkauslaista, jotka työskentelevät myyntipaikoissa kasinolla, Feel Vegas -pelisaleissa ja Pelaamoissa.

Heidän työnsä määrä on tilapäisesti vähentynyt, sillä koronaviruksen vuoksi pelipaikat ja peliautomaatit on suljettu.

Suunnitelmissa ei ole pysyviä henkilöstövähennyksiä vaan mahdollisesti lomautuksia. Jos Veikkaus päätyy lomautuksiin, ne alkavat aikaisintaan toukokuussa.

– Kriisin vaikutuksia seuraamme jatkuvasti, eikä mitään päätöksiä mahdollisista lomautuksista ole tehty. Ne ovat työnantajan viimeinen keino, mutta niihin on tässä tilanteessa varauduttava, sanoo kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino tiedotteessa.

Koronavirustilanteen takia yt-neuvotteluiden piirissä on yli 408 000 ihmistä. Työ- ja elinkeinoministeriön seurannan mukaan maaliskuun puolivälin jälkeen uusia lomautettuja on tullut noin 134 000. Todellisuudessa luvut lomautetuista ovat vielä suurempia, sillä pienet yritykset puuttuvat TE-toimistojen kautta kerätyistä luvuista.