Trump torppasi huhut tartuntatautiekspertti Faucin erottamisesta

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump kiisti maanantaina paikallista aikaa huhut siitä, että tartuntatautiasiantuntija Anthony Faucia oltaisiin erottamassa.

Fauci sanoi sunnuntaina CNN:n haastattelussa, että Yhdysvalloissa olisi ollut mahdollista säästää ihmishenkiä, mikäli koronavirukseen liittyvät rajoitustoimet olisi aloitettu aiemmin. Hän ilmaisi myös, että aikaisemmin hallinnossa oli vastustusta toimien aloittamiselle.

Epäilyt Faucin kohtalosta heräsivät, kun Trump uudelleentviittasi Faucin erottamista koskeneen kannanoton, kertoi uutiskanava CNN maanantaina.

Useat virkamiehet ja asiantuntijat kertoivat Washington Postin mukaan olevansa huolissaan siitä, että Fauci hiljennettäisiin tai sivuutettaisiin kriittisinä aikoina. Trumpin on lähiaikoina määrä päättää, saavatko yhdysvaltalaiset palata tavallisiin askareihinsa.

– Tänään kävelen sisään ja kuulen, että aion erottaa hänet, Trump sanoi Washington Postin mukaan Valkoisen talon päivittäisessä lehdistötilaisuudessa.

– En ole erottamassa häntä. Minusta hän on erinomainen tyyppi.

Tilaisuudessa Fauci kommentoi aikaisempaa lausuntoaan huonoksi sanavalinnaksi.

– Teen kaiken vapaaehtoisesti, Fauci vastasi presidentti vierellään, kun häneltä kysyttiin, toimiko hän painostuksen alaisena.

Yli 1 500 uutta koronakuolemaa vuorokaudessa

Ainakin 1 509 ihmistä kuoli koronavirukseen 24 tunnin aikana sunnuntai-illan ja maanantai-illan välillä, kertoi Johns Hopkins -yliopisto tiistaina. Määrä on aavistuksen pienempi kuin edellisenä päivänä, jolloin samainen luku oli 1 514.

Yhteensä Yhdysvalloissa on kuollut koronavirukseen yli 23 500 ihmistä, mikä on eniten maailmassa. Virukseen on kuollut väkilukuun suhteutettuna noin 71 ihmistä miljoonaa asukasta kohden.

Todettuja tartuntoja Yhdysvalloissa on yli 585 000.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo kertoi tiistaina, että osavaltiossa oli edellisen vuorokauden aikana tilastoitu yhteensä 778 koronakuolemaa. Tätä edeltävänä päivänä samainen luku oli 671.

Oavaltiossa on kuollut koronan vuoksi ainakin 10 834 ihmistä. Cuomon mukaan uusien tartuntojen määrä on kuitenkin laskussa ja sairaalahoitoa tarvitsi maanantaina 1 600 uutta potilasta. Huhtikuun alussa vastaava lukema oli jopa 3 400.

Obama antoi tukensa Bidenille

Samaan aikaan Yhdysvalloissa valmistaudutaan marraskuisiin presidentinvaaleihin. Maan edellinen presidentti Barack Obama kertoi tiistaina antavansa virallisen tukensa Joe Bidenille.

Obaman mukaan hänen entinen varapresidenttinsä olisi kykeneväinen yhdistämään ja parantamaan kansan, joka käy nyt läpi yhtä sen synkimmistä hetkistä.

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitellut vermontilaissenaattori Bernie Sanders jätti kisan viime viikolla. Bidenin viimeinen kilpakumppani Sanders ilmoitti maanantaina tukevansa Bidenia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut