Euroopan ja USA:n pörssit lähtivät pääsiäistauon jälkeen nousuun

Euroopan ja Yhdysvaltojen pörssit ovat palanneet pääsiäistauolta nousun merkeissä sen jälkeen, kun kurssit päätyivät plussalle Aasian markkinoilla.

Helsingissä kurssit päätyivät vajaan 1,9 prosentin nousuun. Frankfurtissa ne olivat kaupankäynnin päättyessä 1,3 prosenttia plussalla, Pariisissa ja Milanossa 0,4 prosenttia. Lontoossa alkunousu kääntyi laskuun ja päätyi 0,9 prosenttia pakkaselle.

Ranskassa arviot koronakriisin vaikutuksista synkkenivät ja valtiovarainministeri Bruno Le Maire kertoi, että maan bkt:n uskotaan kutistuvan tänä vuonna kahdeksan prosenttia. Aiempi oletus oli kuusi prosenttia. Julkisen talouden alijäämä ponnahtaa samalla yhdeksään prosenttiin.

Yhdysvalloissa Dow Jones ja S&P 500 olivat reilun parin prosentin nousussa.

Tuloskausi alkaa Yhdysvalloissa

Aasiassa heräsi optimismia, kun Kiinan viennin kerrottiin laskeneen odotettua vähemmän maaliskuussa. Vienti laski vuositasolla 6,6 prosenttia ja tuonti 0,9 prosenttia. Markkinoilla oli odotettu, että laskua olisi tullut yli 10 prosenttia.

Paluuta normaaliin ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut, sillä Kiinan suuret vientimarkkinat rimpuilevat parhaillaan itse koronakriisin kourissa. Tulevilta kuukausilta voidaan odottaa kuoppaista menoa.

– Pahin on vielä edessä, totesi tutkimusyhtiö Capital Economicsin ekonomisti Julian Pritchard-Evans.

Kiina julkistaa perjantaina tiedot vuoden ensimmäisen neljänneksen bkt:sta ja odotus on, että se on supistunut 6,2 prosentin tahtia.

Markkinoilla odotetaan seuraavaksi tuloskautta, joka Yhdysvalloissa alkaa ensimmäisten yritysten osalta tiistaina. Tulostietojen odotetaan paljastavan osan jäljestä, jonka koronaviruskriisi on jättänyt yritysten toimintaan ja työpaikkojen määrään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut