Britannian pääministerin isä BBC:lle: Borisin pitää nyt levätä

Stanley Johnson kiitti terveydenhuollon henkilökuntaa poikansa, Britannian pääministeri Boris Johnsonin auttamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Britannian pääministeri Boris Johnson on vasta alkutaipaleella toipumisessa koronaviruksesta, pääministerin tiedottaja sanoi perjantaina.

Tiedottajan mukaan Johnson noudattaa lääkärien ohjeita, ja ulkoministeri Dominic Raab jatkaa toistaiseksi pääministerin sijaisena.

– Pääministeri on jälleen (vuode)osastolla ja jatkaa toipumista, mikä on vasta varhaisessa vaiheessa. Hänen mielialansa on edelleen erittäin hyvä, tiedottaja sanoi.

Johnson, 55, joutui viime viikon sunnuntaina tehohoitoon koronan takia. Torstaina hänen vointinsa parani niin, että hänet voitiin siirtää vuodeosastolle.

Johnsonin isä on sanonut, että hänen poikansa on levättävä ennen paluuta töihin. Stanley Johnson kertoi BBC:lle , että koronaviruksesta toipuva pääministeri tarvitsee nyt aikaa.

– En usko, että tällaisen voi noin vain jättää taakseen ja mennä suoraan takaisin Downing Streetille ja tarttua ohjaksiin ilman aikaa uudelleensopeutumiseen, isä-Johnson sanoi.

Stanley Johnson kiitti terveydenhuollon henkilökuntaa poikansa auttamisesta. Hän näki tapahtuneessa myös myönteisen puolen.

– Luulen, että tämä itse asiassa palveli tarkoitusta siinä mielessä, että se sai koko maan tajuamaan, miten vakavasta asiasta on kyse, hän sanoi.

Kommentoi