Pääsiäisen menoliikennettä poikkeuksellisen vähän

Uudenmaan maakuntarajaa on pyritty ylittämään paikoista, joissa ei ole tarkistuspisteitä, kertoo Helsingin poliisilaitos. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Pääsiäisen menoliikenne on tänä vuonna koronavirusepidemian vuoksi selvästi vähäisempää kuin aiempina vuosina. Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin torstaina STT:lle, että liikenne oli ollut koko maassa hyvin rauhallista koko iltapäivän ajan.

Eniten liikennettä oli kaupunkiseuduilla ja ostoskeskusten lähistöillä, mutta ei ruuhkaksi asti.

– Ihmiset tankkaavat ruokavaroja pitkää viikonloppua varten. Tänä vuonna ei odoteta mitään erityistä pääsiäisliikennettä, tieliikennekeskuksesta ennakoitiin.

Lopella Kanta-Hämeessä iltapäivällä sattunut tieliikenneonnettomuus aiheutti tie 54:lle hetkellistä ruuhkaa. Henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa kuoli yksi ihminen. Poliisin mukaan menehtynyt oli henkilöautossa.

Pelastuslaitos sai tiedon tie 54:llä Tammelan ja Riihimäen välillä sattuneesta kolarista hieman kello 16:n jälkeen.

Liikennemäärät Uudellamaalla kasvussa

Hiljaisesta menoliikenteestä huolimatta poliisilla riitti tehtävää liikenteessä. Helsingin poliisilaitos kertoi torstai-iltapäivällä Twitterissä , että liikennemäärät Uudenmaan maakuntarajalla ovat kasvussa.

Poliisin valvonnassa on ilmennyt, että yhä useampi yrittää ylittää maakuntarajan vapaa-ajan syihin vedoten. Tämän vuoksi poliisi on joutunut kääntämään maakuntarajalla henkilöitä odotettua runsaammin.

– Ihmisiä, joilla ei ole ollut syytä ylittää rajaa, on ollut enemmän kuin aiempina päivinä, Helsingin poliisista kerrottiin torstai-iltana STT:lle.

Poliisi oli ilmoittanut jo aiemmin varautuvansa pääsiäisen menoliikenteeseen lisäämällä valvontaa Uudenmaan maakuntarajoilla.

Tarkistuspisteitä yritetty kiertää

Pääsiäinen on saanut ihmiset myös kiertämään tarkistuspisteitä Uudellamaalla. Helsingin poliisilaitos kertoi torstaina Twitterissä, että Uudenmaan maakuntarajaa on pyritty ylittämään paikoista, joissa ei ole tarkistuspisteitä.

Poliisi kehottaa kansalaisia noudattamaan liikkumisrajoituksia, joiden tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.

– Tässä ei ole kysymys mistään kiusaamisesta vaan isoista vakavista asioista ja tällaista ei ainakaan kiertomielessä pitäisi tehdä, ylikomisario Pekka Höök toteaa.

Siitä ei Höökin mukaan ole tarkkoja lukuja, kuinka monella tarkistuspisteiden kiertäjällä on ollut edellytykset Uudenmaan maakuntarajan ylitykseen.

– Kysehän on siitä, että on kiellettyä mennä Uudenmaan rajan yli ilman perusteita. Edellytykset rajanylitykseen pitää jokaisella olla, mentiin sulkupisteeltä tai jostain muualta, Höök sanoo.

---

Korjattu juttua klo 20.54: Poistettu virheellinen tieto, että tie 54 olisi valtatie 54

Kommentoi