Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kolme kuvaajaa palkittiin Patricia Seppälän säätiön kuvajournalistipalkinnolla

Tänä vuonna kuudetta kertaa jaettavan Patricia Seppälän säätiön kuvajournalistipalkinnon saavat Heidi Piiroinen, Heikki Saukkomaa ja Mikko Suutarinen. Kunkin palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Palkituista Piiroinen työskentelee Helsingin Sanomissa , Saukkomaa STT :ssä ja Suutarinen on freelancer.

Palkintoperusteissa Piiroisen kerrotaan avaavan globaalisti tärkeitä näkökulmia kuvaamalla lähellä olevia ihmisiä, osoittelematta, antaen tilaa sekä kuviensa kohteille että kuviensa lukijoille. Piiroisen kamera ja silmä havaitsevat ja tallentavat yksityiskohtia, jotka kertovat summaansa suurempaa tarinaa.

Lehtikuvan Saukkomaa taas on raadin mukaan kuvajournalistina eleetön ja rauhallinen, mikä heijastuu myös hänen kuviinsa. Hän on kuvattaviensa tasolla, ei yläpuolella. Saukkomaa on raadin mukaan taitavan uutiskuvaajan prototyyppi. Hän löytää kuvauskohteistaan olennaisen, ja hänellä on kyky pelkistää ja rajata.

Suutarista raati pitää kuvaajana, jolla on tunnistettava oma tyyli: konstailematon ja suora lähestymistapa joka tilanteeseen.

"Jokainen keikka on tärkeä"

Heikki Saukkomaa sanoo tiedon palkinnosta yllättäneen niin, ettei oikein viikkoon ollut uskoa koko asiaa.

– Nyt se on sitten vähitellen valjennut. Hienolta tuntuu, olen hirveän otettu, Saukkomaa sanoo.

Saukkomaa tunnetaan tinkimättömästä työmoraalistaan. Jokainen keikka on hänelle tärkeä.

– Sanoisin filosofisesti niin, että suhtaudun jokaiseen keikkaan niin, että haastan itseni. Yritän tehdä työni niin hyvin, ettei tarvitse aamuyöllä viideltä herätä jossittelemaan, että miksen tehnyt näin tai noin. Eihän se tietysti aina onnistu, mutta siihen pyrin.