Kiinassa todettu noin 50 uutta koronavirustartuntaa – viranomaisten mukaan vain yksi niistä saatu kotimaassa

Nainen pyrki suojautumaan koronavirukselta Huanggangissa Kiinassa. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–AFP

Kiina kertoo, että maassa on todettu yli 50 uutta koronavirustartuntaa, joista lähes kaikki ovat viranomaisten mukaan peräisin ulkomailta. Vain yksi tartunta olisi saatu paikallisesti kotimaasta.

Torstaina Kiina kertoi kieltävänsä maahantulon suurimmalta osalta ulkomaalaisista. Maahantulo kielletään myös niiltä, joilla on voimassa olevat viisumit tai oleskeluluvat. Ulkoministeriö kertoi tiedotteessaan, että kyse on väliaikaisesta toimesta, jonka Kiina joutuu tekemään koronaepidemian vuoksi.

Ministeriön mukaan päätös tulee voimaan lauantaina keskiyöllä.

Uusien tartuntojen määrät ovat vähentyneet Kiinassa viranomaisten mukaan merkittävästi.

Kiina oli pitkään koronavirustilastojen kärjessä. Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä uutisoitiin, että Yhdysvalloissa on nyt todettu enemmän tartuntoja kuin Kiinassa.

Johns Hopkinsin yliopiston tilastojen mukaan Kiinassa yli 81 000 on saanut tartunnan sen jälkeen, kun virus lähti loppuvuodesta leviämään maassa. Kuolleita on yli 3 000.

Etelä-Koreassa uusia tartuntoja tasaisesti

Etelä-Koreassa on kerrottu 91 uudesta tartunnasta, kertoo Guardian . Maasta on nyt raportoitu samankaltaisia päivittäisiä lukuja parin viikon ajan.

Ennen kuin virus alkoi levitä voimalla Euroopassa, Etelä-Korea oli yksi maista, joissa todettiin eniten tartuntoja Manner-Kiinan ulkopuolella. Etelä-Koreassa on nyt yli 9 300 tartuntaa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty