Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medialiitto esittää taloudellista tukea alan yrityksille – "Luotettavan tiedonvälityksen merkitys on erityisen tärkeää"

Medialiitto esittää hallitukselle poikkeuksellisia tukitoimia journalistisen tiedonvälityksen turvaamiseksi koronakriisin aikana ja sen yli.

– Luotettavan tiedonvälityksen merkitys on erityisen tärkeää poikkeusoloissa. Sen tuottaminen on uhattuna ennen kaikkea mediamainonnan nopean vähentymisen vuoksi, perustelee Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg tiedotteessa.

Liitto ehdottaa, että Suomi ottaisi käyttöön tilapäisen valtiontuen sanoma- ja aikakauslehtiä julkaiseville mediayrityksille. Toiseksi Medialiitto ehdottaa, että valtio palauttaa myös mediamyyntituloista maksettavat arvonlisäverot yrityksille vuoden ajalta.

– Jotta tuki ei vääristäisi yritysten välistä kilpailua, ehdotamme sen toteuttamista lehtitilauksista ja irtonumeromyynnistä maksettujen arvonlisäverojen palautuksena yrityksille tai vaihtoehtoisesti määräaikaisena paluuna arvonlisäveron nollaverokantaan, Holmberg sanoo.

Viranomaisten pitäisi ostaa normaalisti mainostilaa

Hänen mukaansa tilapäistä tukea tarvitaan myös mainosrahoitteisille medioille, joiden tuottamat sisällöt ovat kuluttajille maksuttomia. Näin tuki ulottuisi myös kaupunkilehtiin sekä yksityisiin radio- ja tv-kanaviin.

Keskeisillä viranomaisilla on oikeus velvoittaa medioita julkaisemaan valmiuslain soveltamista koskevia tiedotteita korvauksetta.

Medialiitto kannustaa viranomaisia tukemaan luotettavan median toimintaedellytyksiä ostamalla informaatiolleen normaaliin tapaan mainostilaa ja -aikaa.