Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl suojaa työntekijöitään pleksilasien avulla – Helsinki lupaa yrityksille pidempiä vuokrien maksuaikoja

Lidl asentaa kaikkien myymälöidensä kassoille pisaratartunnoilta suojaavat pleksilasit.

Yritys kertoo tiedotteessaan haluavansa suojella sekä työntekijöidensä että asiakkaidensa terveyttä. Pleksit suojaavat ihmisiä tehokkaasti pisaratartunnoilta, ja ne asennetaan jokaisen 186 Lidl-myymälän kassoille.

Ensimmäiset suojat asennetaan tällä viikolla. Kaikkiin myymälöihin suojat on asennettu muutaman viikon sisällä.

Asiakkaita muistutetaan myös pitämään kaupassa asioidessaan noin puolentoista metrin etäisyys muihin.

Vapaavuori: 30 prosenttia Suomen koronatartunnoista Helsingissä

Helsinki myöntää lisää maksuaikaa niille yrityksille, jotka ovat vuokralla kaupungin tiloissa tai kaupungin tontilla, kertoi pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa.

Vapaavuori myös kertoi, että Helsinki ei aio lomauttaa työntekijöitään. Maan hallitus on vedonnut, että kunnat eivät lomauttaisi työntekijöitään koronavirustilanteen vuoksi.

Vapaavuoren mukaan 30 prosenttia Suomen koronatartunnoista on todettu Helsingissä. Hän vetosi, että kaupunkilaiset noudattavat ohjeita lähikontaktien vähentämisessä.

Lii kkumisrajoitukset purevat - tieliikenne vähentynyt merkittävästi

Koronavirus ja siitä johtuvat rajoitukset ovat vähentäneet merkittävästi ihmisten liikkumista niin joukkoliikenteessä kuin valtateillä, kertoo valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland.

Uudellamaalla liikenne on vähentynyt perjantaina tehdyn mittauksen mukaan 26 prosentilla verrattuna noin kuukauden takaiseen arkipäivien keskiarvoon. Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa liikennemäärät ovat vähentyneet samalla ajanjaksolla 23 prosentilla.

Viime viikolla rautatieliikenteen liikennemäärät laskivat kaukoliikenteen osalta 24 prosenttia ja lähiliikenteen osalta 15 prosenttia toissaviikkoon verrattuna.

Junaliikenteessä on tehty useita peruutuksia ja muun muassa liikenne Venäjälle keskeytetty.

– Suomalaiset ovat ottaneet pääosin tosissaan suositukset toimenpiteistä koronaviruksen ehkäisemiseksi. Lentoliikenteen rajoitusten ja matkustussuositusten noudattamisen lisäksi moni välttää myös arkiliikkumista, mikä näkyy liikenteessä olevien autojen määrän voimakkaana vähenemisenä, toteaa vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho tiedotteessa.

Lentoja yli puolet viime vuotta vähemmän

Lentoliikenteessä laskeutumisten ja nousujen määrät vähenivät viime viikon loppua kohti Suomessa lähes viidenneksen normaalitilannetta alemmalle tasolle.

Lauantaina Helsingissä oli lentoja 56 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa vähemmän. Suurin osa lentoliikenteestä on käytännössä loppumassa matkustusrajoitusten ja lentoyhtiöiden peruutusten seurauksena.