Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Katso video ja kuvat ottelusta: | Warkis lauantaina selkä seinää vasten Suolahdelle – Urho vei ensimmäisen välierän Kämärillä

Maaleilla ei mässäilty, kun Warkis ja Suolahden Urho iskivät keskiviikkoiltana yhteen jääkiekon II divisioonan Savo-Karjalan pudotuspelien välierien ensimmäisessä osassa.

Urho korjasi Kämäriltä 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) -voiton ja kun jatkoon lohkon loppuotteluun mennään kahdella voitolla, on Warkis selkä seinää vasten lauantaina Suolahdella, kun joukkueet iskevät uudelleen yhteen.

Maalivahti Valtosen mietteet tappio-ottelusta

– Eka erässä oman pään puolustaminen oli huonoa, mutta saimme paketin kasaan toiseen ja kolmanteen erään. Ihan tekomaali se Urhon avausmaali oli, myönsi Warkis-valmentaja Mika Immonen takaiskua samalla harmitellen.

Vieraiden maalin iski Matias Kunelius ja kiekko näytti katsomosta pomppivan hieman onnekkaastikin ohi jälleen hyvin torjuneen Warkis-vahti Santeri Valtosen, jolle kirjattiin ottelussa 36 torjuntaa.

Avauserään vahvasti rymistelleen ja fyysisesti vahvan Urhon toisen maalin Valtonen katseli kolmannessa erässä vaihtoaitiosta, kun Warkis yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia. Vieraiden Jarkko Kaasinen pääsi iskemään tyhjiin 49 sekuntia ennen loppua ja Urhon voitonjuhlat olivat valmiit.

Toivottavasti Huoponen saadaan lauantaiksi mukaan.

Immonen muistutti, että ValKi-ottelusarjan jälkeen vastassa oli nyt aivan eri tason vastustaja.

– Meidän pitää olla valmiimpia ja me olemme sitä lauantaina Suolahdella, Immonen lupasi.

Warkis ei siis tahdo vielä kesälomalle, joka sille koittaa, jos Urho vie myös kotiottelunsa lauantaina.

– Pelaamme täällä Kämärillä myös sunnuntaina, siitä lähdetään. Mennään nyt sitten vaikeimman kautta, Immonen pudotteli.

Maalinteon kanssa tuskailleella Warkiksellakin oli paljon hyviä paikkoja Urho-pelissä toisessa ja kolmannessa erässä, mutta niin tasaviisikoin kuin kuudesti yv:lla joukkue ei saanut ohitettua nollapelin Urho-maalissa pelannutta Joni Mikkolaa, joka torjui 41 laukausta.

Immonen harmitteli sitä, että tärkeä hyökkäyspään lenkki Teemu Huoponen puuttui pelikiellon takia keskiviikkoillan Urho-pelistä.

– Kaksi maalia Valkealassa tehnyt Huoponen sai pelikiellon lauantain ValKi-pelin loppuhetkillä, josta raportoimme liittoon. Liitto ei ollut ehtinyt käsitellä asiaamme, joten emme saaneet Huoposta Urho-peliin. Kai siellä liitossa on ruuhkaa. Toivottavasti Teemu saadaan rosteriin lauantain peliin, Immonen pudotteli.

Suolahdesta oli tullut parikymmentä Urho-fania kannustamaan omiaan otteluun, jonka yleisömääräksi ilmoitettiin 329.

Urhon valmentaja Tuomo Yläinen myönsi, että tämän kauden Urho on edelliskautta vahvempi nippu.

– Kahdeksan-yhdeksän pelaajaa vaihtui ja pari pelaajaa tuli Suomi-sarjan voittaneesta D-Kiekosta. Menemme tällä kaudella niin pitkälle kuin rahkeet riittää eikä seurajohto paina jarrua, vaikka tavoitteemme onkin vasta parin vuoden päässä. D-Kiekon lopetettua Jyvässeudullakin on tilaus Suomi-sarjan joukkueelle ja Suolahdessa on uusi hallikin, JYP-junnuista Urhoon valmentajaksi tullut Yläinen sanoi.

Urhon maalivahdit saavat myös huippuopetusta, joka tylsytti Warkis-hyökkääjät keskiviikkona, sillä joukkueen maalivahtivalmentaja Otto Myllynen on valmentanut Kiinan naisten olympiaveskareita ja Noora Rätyäkin ja treenannut maalivahteja myös Itävallassa ja Venäjällä.