Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Tarmon pojat aloittivat P16 karsintasarjan räväkästi kahdella voitolla

Varkauden Tarmon/Welhojen P16 -joukkue aloitti salibandyn P16 SM-karsintasarjan C-lohkon parhaalla mahdollisella tavalla ottamalla kaksi voittoa Jyväskylän avausturnauksesta lauantaina.

Ensin joukkue kaatoi Kokkolan Nibacosin 5-3 (1-2, 4-0, 0-1) vahvan toisen erän ansiosta.

– Kokkola siirtyi nopeilla maaleilla 2-0 -johtoon, mutta Ville Juvonen kasasi hyvin itsensä ja otti haamukopin Kokkolan kolmannesta huippupaikasta. Se oli ottelun kulminaatiopiste ja usko joukkueeseen palasi, VarTa-valmentaja Petri Pulkkinen muisteli.

Ensin Martti Manninen kavensi 1-2:een ja toisella jaksolla Nibacosin verkkoa heiluttivat Jimi Niiranen (2), Aapo Kytölä ja Emil Miettinen vietyään VarTan jo 5-2 -johtoon ajassa 25.30.

Lauantain toisessa ottelussa vastaan asettui OLS, joka on yksi maamme johtavia salibandyseuroja kaikissa ikäluokissa.

VarTa/Welhot vei OLS-pelinkin 4-3 (3-1, 1-1, 0-1) tällä kertaa hyvän ensijakson ansiosta.

Lauri Holopainen ja Jerry Jantunen veivät savolaiset 2-0 -johtoon kahdeksassa minuutissa, mutta OLS:n Joona Karjalainen kavensi. Taukojohdon 3-1 viimeisteli toisen maalinsa tehnyt Jerry Jantunen.

Toisessa erässä savolaisten maalitiliä lisäsi Aatu Virkkunen (4-1) ja vaikka OLS tuli maalin päähän voitto ei ollut uhattuna.

– Ryhdikkäät esitykset koko joukkueelta ja tehot jakautuivat tasaisesti monelle miehelle. Emme ole yhden ketjun varassa, vaan kaikki tekevät tasaisesti tehoja, Pulkkinen mainitsi.

Pulkkisen mukaan VarTa/Welhot lähti ennakkoluulottomasti kumpaankin peliin, vaikka joukkue onkin haastajan asemassa jokaisessa pelissä.

– Pojilla on tervettä itseluottamusta. OLS-ottelussa opettelimme johtoasemassa pelaamista 4-1:n jälkeen. Koko joukkueen puolustuspeli tässä turnauksessa oli erinomaista, Pulkkinen arvioi.

VarTa/Welhot siirtyi ainoana puhtaan pelin joukkueena nyt lohkojohtoon ennen kolmen pinnan joukkueita Jyväskylän 02/Muuramea ja Josba/Lebaa. OLS on sarjassa neljäntenä ennen toista oululaista OFBC:aa ja Kokkolan Nibacosia.

– Veikkaan, että sarjasta tulee tasainen. Selkeää ylivoimaista ennakkosuosikkia ei ole eikä toisaalta heittopussiakaan, Pulkkinen arvioi.

Seuraavan turnauksen VarTa/Welhot P16 pelaa Kontiolahdella 11. syyskuuta.