Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Huhtikuussa myytävistä jääkiekon MM-kisalipuista tukea Ukrainalle

Jokaisesta huhtikuun aikana ostetusta pääsylipusta jääkiekon MM-kisoihin toukokuussa lahjoitetaan viisi euroa Ukrainan jääkiekkoliitolle. Jo aiemmin Venäjän olympiakomitean joukkueen ottelun sisältäneistä päivälipuista on ohjattu kustakin kymmenen euroa Ukrainalle Ukrainan jääkiekkoliiton kautta.

Tästä kertyi järjestäjien mukaan tukea yli 80 000 euroa.

– Jokainen euro tulee Ukrainassa tällä hetkellä suureen tarpeeseen. Haluamme osaltamme tukea Ukrainan jääkiekkoperhettä ja tarjoamme näin myös kiekkofaneille mahdollisuuden olla mukana, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi keskiviikkona.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut MM-kisoihin muutenkin. A-lohkon pelit siirrettiin Helsingin jäähalliin Helsinki-areenasta, jonka omistajien joukossa on kansainvälisillä pakotelistoilla olevia venäläisiä.

– Koskaan ei ole helpoin mahdollinen tilanne, että suurtapahtuman tapahtumapaikka vaihtuu pari kuukautta ennen h-hetkeä. Helsingin jäähallin kanssa kaikki on kuitenkin sujunut erinomaisesti ja pystymme tarjoamaan yleisölle hienot puitteet urheiluelämykseen, Hietanen sanoi.

Ei koronakuplaa

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kisoista, ja tilalle tulivat Ranska ja Itävalta.

– Toivotamme Ranskan ja Itävallan joukkueet lämpimästi tervetulleiksi! Yhteistyö Ranskan ja Itävallan jääkiekkoliittojen kanssa on käynnissä, ja Ranskasta ja Itävallasta saapuu paikalle myös median edustajia ja kisavieraita, Hietanen kertoi.

Tämänhetkisten tietojen mukaan MM-kisat päästään järjestämään täysille katsomoille. Kisakuplaa ei ole tiedossa, mutta varovaisuutta koronaviruksen suhteen noudatetaan testauksen, etäisyyksien, maskien ja käsihygienian avulla.

– Noudatamme läpi kisojen terveysviranomaisten ohjeistuksia. Ensisijaisena tavoitteenamme on viedä kisat turvallisesti läpi. Nyt näyttää siltä, että tämä onnistuu täysien katsomoiden kanssa normaalia varovaisuutta noudattaen, Hietanen sanoi.