Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Espanjan tennissensaatio Carlos Alcaraz harppasi Miamissa esikuvansa jalanjälkiin – "Tämä on ensimmäinen monesta pokaalista"

Espanjan teinisensaatio Carlos Alcaraz osoitti Miamin ATP Masters -turnauksessa, miksi monet pitävät häntä miesten tenniksen suurimpana lupauksena. Toukokuun alussa 19 vuotta täyttävä Alcaraz sinetöi täydellisen viikkonsa Floridassa kukistamalla sunnuntain loppuottelussa Norjan Casper Ruudin 7–5, 6–4.

Alcarazista tuli kolmanneksi nuorin Masters-tason turnausvoittaja. Yhdysvaltain Michael Chang juhli vuonna 1990 Torontossa 18 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä. Espanjan supertähti ja Alcarazin esikuva Rafael Nadal nappasi Monte Carlon massaturnauksen voiton vuonna 2005 vain hieman Alcarazia nuorempana.

– Olen aina katsonut Rafaa ylöspäin, seurannut hänen suuria hetkiään ja otteluitaan ja oppinut niistä paljon, Alcaraz viittasi ennätykselliset 21 grand slam -mestaruutta voittaneeseen Nadaliin.

Maaliskuussa Indian Wellsin turnauksen välierässä Alcarazin kaatanut Nadal onnitteli nuorta maanmiestään nopeasti Twitterissä. Tenniskalenterissa siirrytään seuraavaksi Nadalin lempialustalle massalle, joka on myös Alcarazin mieleen.

– Tämä on ensimmäinen monesta pokaalista, olen siitä varma, 35-vuotias Nadal kirjoitti.

"Hän vain löytää keinon"

Norjan tennisylpeys Ruud kehaisi vahvasta fysiikastaan ja monipuolisista lyönneistään tunnettua Alcarazia, joka hävisi viime vuonna Miamissa Suomen Emil Ruusuvuorelle.

– Carlos on todella aggressiivinen ja loistava liikkuja. Sitä ajattelee lyöneensä voittolyönnin, mutta hän vain löytää keinon palautukseen, Ruud sanoi.

Miesten tenniksessä on totuttu 2000-luvulla Nadalin, Novak Djokovicin ja Roger Federerin hallintaan. Alcaraz on valmiina täyttämään uransa ehtoopuolella olevan tähtikolmikon saappaita.

– Uusi veri on aina tervetullutta. Olen tiennyt hänen (Alcarazin) potentiaalin kolmen viime vuoden ajan, joten en ole yllättynyt. Mutta tämä (menestys) on tullut todella nopeasti, Alcarazin valmentaja, entinen maailmanlistan kärkipelaaja ja Ranskan avointen mestari Juan Carlos Ferrero kertoi.

Alcaraz nousi miesten tuoreella maailmanlistalla viidellä pykälällä 11:nneksi. Ruud paransi yhden sijan ja on listalla seitsemäntenä.