Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapparan Savinainen selätti Lukon, Vittasmäen pitkä maaliton putki päättyi

Tappara-puolustaja Veli-Matti Vittasmäki nousi suureen rooliin kaukalon molemmissa päissä, kun tamperelaiset ottivat torstaina toisen kiinnityksen välieräpaikkaan puolivälierien 3–1-kotivoitolla Lukosta.

Veli-Matti Savinainen auttoi isännät 2–1-johtoon ottelusarjassa kahdella osumallaan, mutta Vittasmäki, 31, pääsi nautiskelemaan maalinteosta pudotuspeliottelussa ensimmäistä kertaa urallaan.

– Sain kiekon viivaan, uin vähän keskelle ja laukauskin onnistui kohtalaisesti, 63 ottelua ja 96 laukausta ensimmäiseen pudotuspelimaaliinsa tarvinnut puolustaja kertasi.

Vastapainoksi Tappara-pakki sai syyttää itseään huolimattomuudesta Mikko Petmanin 1–1-tasoituksessa toisen erän alkuminuuteilla.

– Yritin ottaa siinä pienen kosketuksen itselleni eteen, mutta ei onnistunut ja omissa soi. Noita välillä sattuu, Vittasmäki sanoi.

Erikoistilanteiden kanssa paininut Lukko antautui torstaina alivoimalla ja tasavajaalla, eikä onnistunut hyödyntämään Tapparan neljää jäähyä ylivoimillaan. Samalla raumalaisten ylivoimamaaliton putki venähti jo 11 otteluun.

– Koko ajan äijät sitä työstää, ja koettaa löytää ratkaisuja. Luotan, että se tulee kuntoon. Se tulee, kun on sielu pelissä, Lukon ainokaisen viimeistellyt Petman sanoi.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Raumalla.