Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa kesti paineet Akaa-Volleyta vastaan ja on voiton päässä finaalista

Puolustava mestari VaLePa oli keskiviikkona ajoittain vaikeuksissa Akaa-Volleyn vieraana lentopallon Mestaruusliigan välierissä, mutta voitti lopulta 3–2. VaLePa johtaa näin välieräsarjaa voitoin 2–0, ja sillä on ensi perjantaina mahdollisuus edetä loppuotteluun kotikentällään. Sama mahdollisuus on Savo Volleylla Loimaalla.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen nousi vieraiden ratkaisijaksi 28 pisteellä. Toisen maajoukkuetason yleispelaajan Jiri Hännisen saldo oli 20 pistettä. Puolivälierissä Hurmosta vastaan kovia tehoja tehnyt hakkuri Matias Tihumäki teki nyt 14 pistettä.

Hakkuri Urpo Sivula teki Akaalle 30 pistettä. Kristo Kollo teki 21 pistettä.

VaLePa johti tauolla 2–0, mutta Akaa-Volley voitti kaksi seuraavaa erää. Kolmannessa erässä VaLePalla oli kaksi ottelupalloa 3–0-voittoon, mutta Akaa voitti erän jatkopalloilla. VaLePa kesti lopulta paineet ja voitti päätöserän 15–11.

Peräti 11. kertaa peräkkäin välierissä pelaava VaLePa kohtasi Akaa-Volleyn runkosarja mukaan lukien 18. kerran ja otti 17. voittonsa. Ainoa Akaa-Volleyn voitto on maaliskuulta 2020.