Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärpät kampesi avausvoiton, Ilves menetti taklauksessa Kontiolan

Tampereen Ilves koki kovan takaiskun keskiviikon puolivälierätappiossa Kärppiä vastaan, kun sen tähtisentteri Petri Kontiola joutui jättämään Tampereella kaukalon kesken ottelun.

Kontiola joutui toisen erän puolivälissä Kärppien tshekkipakki David Sklenickan taklauksen kohteeksi ja putosi ilmalennon jälkeen jäähän.

Ilveksen ykkösketjun johtotähti Kontiola ei enää palannut kaukaloon, ja Kärpät voitti ottelun lopulta maalein 2–1 Juhamatti Aaltosen ylivoimalla tekemän jatkoaikaosuman jälkeen.

Samalla oululaiset väänsivät ensimmäisen voittonsa ottelusarjassa ja kavensivat otteluvoitot 1–2:een.

Ilves iski edellisen ottelun voitto-osuman Aaltosen tarpeettoman jäähyn aikana. Nyt kokenut hyökkääjä pääsi kuittaamaan erheensä.

– Minä olin joukkueelle yhden velkaa, ja velaksihan tätä ei aleta pelaamaan. Ne pitää kuitata, Aaltonen totesi.

– Voitettiin tänään 50–50-kiekkoja, ja päästiin paremmin niiden paineen alta pois, hän lisäsi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sekoitti kaikki hyökkäysketjut kahden tappiollisen ottelun jälkeen ja sai myös joukkueensa jäähyt minimiin.

Aku Räty vei Kärpät johtoon avauserässä uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla, mutta Matias Mäntykivi tasoitti 1–1:een kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin.

Ilves teki ottelussa uuden pudotuspelien katsojaennätyksensä, kun 9 301 katsojaa seurasi ottelua Tampereen areenassa.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Oulussa.