Carolina otti 6–1-vierasvoiton Washingtonista – Aho maalinteossa, Teräväiselle ja Kotkaniemelle syöttöpisteet

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti vieraskaukalossa voiton Washington Capitalsista. Hurrikaanit kaatoivat suomalaishyökkääjiensä avittamana isäntäjoukkueen maalein 6–1.

Vieraat ottivat vankkaa etumatkaa jo avauserässä. Ottelun maalitilin avasi Carolinan Derek Stepan. Avausmaalia oli rakentamassa myös suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi.

Toiseen erään tultaessa tilanne oli 2–0, eikä Washingtonin ainokaiseksi jääneestä, Tom Wilsonin kavennusmaalista ollut apua edessä olevan maalikarkeloinnin alla.

Sebastian Aho iski vain pari minuuttia Wilsonin onnistumisen jälkeen taululle lukemat 3–1 Teuvo Teräväisen avittamana. Maali oli Aholle 29. tällä kaudella.

Teräväinen otti syötön myös Brett Pescen kaksi minuuttia tämän jälkeen tekemästä maalista.

Toisen erän neljännen maalin iski Martin Necas vieden vieraat päätöserään 5–1-johdossa. Loppulukemat sinetöi kolmannessa erässä Carolinan Brady Skjei.

Lammikko otti syöttöpisteen

Missourissa Vancouver Canucksia isännöinyt St. Louis Blues vei kotikaukalossaan voiton maalein 4–1.

Kotijoukkueen ja koko ottelun kovin pistesaldo kertyi Vladimir Tarasenkolle. Venäläishyökkääjä oli ensin mukana alustamassa Marco Scandellan avausmaalia.

Tarasenko pääsi itse maalintekoon maalittoman toisen erän jälkeen. Venäläinen iski Bluesin 3–0-johtoon, kun päätöserää oli takana vasta 49 sekuntia.

Vierasjoukkueen ainoan maalin teki Brad Hunt viimeisen erän kolmannella minuutilla. Verkkoon päätynyttä laukausta oli rakentamassa myös suomalaishyökkääjä Juho Lammikko.

Maalin ja syöttöpisteen jo aiemmin napannut Tarasenko palasi maalintekoon vielä pelin lopulla, kun hän viimeisteli ottelun loppulukemat päätöserän 18. minuutilla.

Kotijoukkueen maalilla ahkeroi koko ottelun ajan Ville Husso. Suomalaisveskari torjui 36 laukauksesta 35.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut