Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

VaLePalla ja Savo Volleyllä vahvat välieräavaukset

Miesten lentopallon Mestaruusliigan suosikit aloittivat maanantaina 3–0-voitoilla välierät, kun VaLePa kukisti Akaa-Volleyn ja Savo Volley Hurrikaani-Loimaan.

Peräti yhdettätoista kertaa peräkkäin välierissä pelaava VaLePa kohtasi Akaa-Volleyn runkosarja mukaan lukien 17. kerran ja otti 16. voittonsa. Ainoa Akaa-Volleyn voitto on maaliskuulta 2020.

Hakkuri Matias Tihumäki oli 15 pisteellä VaLePan tehokkain. Urpo Sivula teki vieraille 13 pistettä.

Suurin ero oli syötössä. VaLePa teki viisi ässää ja yhdeksän syöttövirhettä, kun Akaa-Volley ei pystynyt ainoaankaan ässäsyöttöön, mutta virheitä tuli peräti 19.

– Ensimmäisessä erässä meillä ei ollut yhtään syöttövirhettä. Oma syöttö oli fiksulla tasolla koko ajan. Akaalla taas syöttö ei sujunut, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Pudotuspeleissä joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet.

Savo Volleylle kotivoitto

Michael Michelau teki 15 ja Andrus Raadik 14 pistettä, kun Savo Volley ilahdutti lähes 700 katsojaa Kuopiossa 3–0-voitolla.

Sastamalan tapaan myös Kuopiossa joukkueiden syötössä oli selvä ero. Savo Volley teki viisi ässää ja virheitä tuli seitsemän, Hurrikaani ei ässiin pystynyt, mutta virheitä tuli yhdeksän.

– Syöttöpelissä oli eroa selvimmin, näki Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Hyökkäystehot olivat tasaiset, mutta myös torjuntapelissä Savo Volley oli edellä 12 torjuntapisteellä vieraiden seitsemää vastaan. Luka Marttila oli vieraiden tehokkain 13 pisteellä, hakkuri Antti Ropponen teki 12 pistettä.

– Hurrikaani puolusti hyvin, siitä johtuu prosentit. Mutta oli tämä parempaa peliä kuin Ducksia vastaan, Tolvanen lisäsi.

Runkosarjassa Savo Volley voitti kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. Hurrikaanin edellinen voitto Savo Volleystä on marraskuulta 2019.