Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat kohtaa Slovakian tiistaina: "Kova vääntö varmasti tulee"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päättää leirinsä Espanjassa maaotteluun Slovakiaa vastaan tiistaina. Leiritapahtuman aiempi ottelu toi lauantaina 1–1-tasapelin Islantia vastaan, ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva odottaa "kovaa vääntöä" myös Slovakiaa vastaan.

– Slovakia on hyvä joukkue, mutta ottivat (perjantaina maaottelussa) Norjalta käkättimeen 0–2. Liikkuva ja juoksuvoimainen porukka heillä, mutta heikkouksiakin löytyy. Puolustaminen ei heillä (Norjaa vastaan) hirveästi vakuuttanut, mutta kova vääntö varmasti tulee, Kanerva totesi ottelun aattona etätiedotustilaisuudessa.

Islanti piti Suomen hyökkäyspelin Teemu Pukin johtomaalia lukuun ottamatta pitkälti kurissa. Tiistai-iltana parempaa vaaditaan, jotta Suomen ensimmäinen voitto Slovakiasta A-maajoukkuetasolla toteutuisi (aiemmista kohtaamisista kaksi tappiota ja tasapeli vuosilta 1998 ja 2014).

– Islanti toki puolusti hyvin ja tiiviisti, mutta kyllä meillä kehityskohdetta on siinä, että päästään avaamaan peli tarpeeksi läheltä vastustajan prässilinjaa. Kysymys on myös pelaajien liikkumisesta ja tilanteiden lukemisesta, mutta kyllä hyökkäyspelaamisessa kaikki lähtee syöttöjen laadusta ja ennen kaikkea siitä, että ne tulevat oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Enemmän pitäisi saada aikaan parempia maalintekopaikkoja, Kanerva pyöritteli.

Avaukseen tarjolla ollut Soisalo sivuun

Avauskokoonpanoon tulee muutoksia, mutta maajoukkuedebyyttinsä Islantia vastaan vaihdosta tehnyt Mikael Soisalo ei valitettavasti ole käytettävissä.

– Hän loukkasi harjoituksissa pohkeensa. Sääli, hän olisi ollut avauksessa. Ikävä juttu, ikinä ei tietenkään toivo että viimeistelyharjoituksessa tulee loukkaantumisia. Muuten tilanne ookoo, kaikki muut ovat terveitä, Kanerva kertoi.

– Kuinka paljon tulee vaihtoja ja muutoksia Islanti-pelistä, se jää nähtäväksi. Mutta muutoksia tulee.

Suomen edellisessä Slovakia-kohtaamisessa marraskuussa 2014 maalia 1–2-tappiossa vartioinut slovakialaissyntyinen Lukas Hradecky lienee ainakin mukana.

– On me tästä Luken kanssa juteltu, ja selvää on, että hänelle olisi hieno kokemus päästä pelaamaan. En tässä paljastele avauskokoonpanoa, mutta jokainen voi siitä päätellä, että jos hän ei pelannut avauspeliä (Islantia vastaan), niin pelaako mahdollisesti tiistaina..., Kanerva myhäili.