Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jaska" oli Vuokatti Ski Team Kainuun onnenkalu

Vuokatti Ski Team Kainuu lykki lauantaina voittoon maastohiihdon Suomen cupin naisten viestissä Rukalla. Vilma Nissinen, Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä hiihtivät Vuokatin joukkueessa 3x5 kilometrin perinteisen viestissä.

– Hiihdin itseltäni jalat alta lopussa. Tulee varmaan valmentajalta kehuja, että tosi fiksusti hiihdetty, mutta onneksi "Jaska" on meidän onnenkalu, Nissinen kiitteli Kähärän panosta Ylen televisiohaastattelussa.

Vantaan Hiihtoseura johti ensimmäisessä vaihdossa 4,4 sekunnin erolla Vuokattiin. Kainuun Hiihtoseura oli kolmantena 15,5 sekunnin päässä Vantaasta.

Toisella osuudella Kähärä otti kiinni Vantaan Rebecca Immosen ja repi toiseen vaihtoon mennessä peräti 32 sekunnin johdon. Ankkuriosuudella Lylynperä varmisteli voiton ja tukevoitti Vuokatin johtoa viesticupissa.

– "Jaska" sai tosi hyvän eron ja teki leijonantyön. Oma hiihto tuntui tosi huonolta. Luulin, että Jasmi (Joensuu) lähtee ottamaan kiinni, mutta täytyy suksea kiitellä. Keho tuntui tosi väsyneeltä, Lylynperä myönsi.

Vantaan ankkuri Jasmi Joensuu ei saavuttanut Lylynperää vaan joutui tekemään täyden työn, ettei Kainuun ankkuri Anne Kyllönen päässyt kannoille. Toisessa vaihdossa joukkueiden ero oli 13,5 sekuntia Vantaan eduksi, mutta maalissa enää 8,2 sekuntia.

Puijon Hiihtoseuran ankkuri kesti paineet - "Edellisessä seurassa olin takaa-ajaja, mutta nyt takaa-ajettu"

Puijon Hiihtoseura voitti maastohiihdon Suomen cupin miesten viestin Kuusamon Rukalla, kun Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Joonas Sarkkinen riuhtoivat lauantaina 4,7 sekunnin eron toiseksi tulleeseen Jämin Jänteeseen.

Sarkkinen pääsi ankkuriosuudelle 26,3 sekuntia ennen Jämin Lauri Lepistöä, jolta matka loppui kesken kärjen tavoittamista ajatellen.

– Ihan ookoo menoa. Lähdin saalistamaan ja pidin huolen, että Ville (Ahonen) pysyy takana, Lepistö viittasi Ylen televisiohaastattelussa Imatran Urheilijoiden ankkuri Ahoseen.

Ahonen pysyi kaukana takana ja ankkuroi joukkueensa kolmanneksi.

– Helppo latu ja sain välillä palautella laskuissa, Lepistö lisäsi.

Kilpailussa hiihdettiin perinteisellä kolme 7,5 kilometrin osuutta, joten ensi viikonlopun Rovaniemen SM-viestiin verrattuna kyseessä oli alimittainen viesti niin osuuksien pituuden kuin määränkin suhteen. Rovaniemellä hiihdetään kaksi 10 kilometrin osuutta perinteisellä ja kaksi 10 kilometrin osuutta vapaalla.

Ounasvaaran Hiihtoseurasta Puijon Hiihtoseuraan toissa vuonna siirtynyt Sarkkinen oli uudessa tilanteessa ankkuriosuudella.

– Ennen kilpailua ajattelimme, että tällainen asetelma voi olla ja lähden keulasta hiihtämään. Edellisessä seurassa olin takaa-ajaja, mutta nyt takaa-ajettu. Olin kipeänä reilu viikko sitten ja siksi kysymysmerkki. Voisi olla Rovaniemellä tarjolla samanlainen tontti, Sarkkinen pohdiskeli.

"Make" meni lankaan

Markus Vuorela toi Jämin johdossa ensimmäiseen vaihtoon, mutta Puijon Hyvärinen oli vain 2,7 sekunnin päässä.

– "Maken" kanssa saimme hyvän eron taaksepäin ja tulimme Jämin kanssa hyvin yhdessä avausosuuden, Hyvärinen jutteli.

Toisella osuudella Niskanen otti Ristomatti Hakolan kiinni ja päästi Sarkkisen viimeiselle osuudelle 26,3 sekunnin johdossa.

– "Make" ei mene toista kertaa lankaan, että pääsen "Riseä" peesaamaan. Neljättä hiihtäjää vaatii (Rovaniemelle), Niskanen ruoti.

Naiset hiihtävät sunnuntaina Rukalla 15 ja miehet 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Lauantaina keli vaihtui nopeasti kuivasta talvisäästä sankkaan lumisateeseen.

– Toivottavasti lumi sitoutuu, ettei tarvitse sohjossa tarpoa, Niskanen katseli sunnuntaihin.