Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain Taylor Fritz katkaisi Rafael Nadalin voittoputken kotiyleisön edessä – "Yksi lapsuuden unelmistani"

Yhdysvaltalainen Taylor Fritz otti tennisuransa suurimman voiton sunnuntaina, kun hän kukisti Indian Wellsin arvokkaan ATP Masters -turnauksen loppuottelussa espanjalaisen lajisuuruuden Rafael Nadalin suoraan kahdessa erässä 6–3, 7–6 (7–5). Ennen finaalia Nadal oli pelannut tämän vuoden puolella 20 ottelua, joista jokainen oli päättynyt espanjalaisen voittoon.

Fritzille, 24, ATP-turnausvoitto oli uran toinen, ja yhdysvaltalainen nousi maailmanlistalla seitsemän pykälää 13. sijalle. Vielä finaaliaamuna Fritzin pelaaminen näytti epävarmalta, sillä hän oli loukannut oikeaa nilkkaansa.

– Pelaaminen oli viime hetken päätös. Monet taustaryhmäni jäsenet halusivat, että en pelaisi. En koskaan anna heidän unohtaa sitä, sillä kentällä se (nilkkavamma) ei vaivannut lopulta ollenkaan, Fritz kertoi.

– Tämän turnauksen voittaminen on yksi lapsuuden unelmistani, joiden toteutumiseen on lähes mahdotonta uskoa, eteläkalifornialainen iloitsi.

Yhdysvaltalaispelaaja oli viimeksi juhlinut Indian Wellsin miesten turnausvoittoa 21 vuotta sitten, kun Andre Agassi oli kilpailun ykkönen.

Vaiva verotti Nadalin peliä

Tammikuussa historiallisen 21. grand slam -turnausvoittonsa ottanut Nadal, 35, joutui kamppailemaan finaalissa kipua vastaan. Espanjalaisen ylävartaloa huollettiin kahteen otteeseen ottelun aikana.

– Vaiva voi olla kyljessäni, mutta en tiedä vielä tarkasti. Tällainen kipu rajoittaa pelaamistani paljon, Nadal pohti.

Nadal joutui jo turnauksen välierässä tiukoille, mutta pystyi kaatamaan 18-vuotiaan maanmiehensä Carlos Alcarazin, jota pidetään Espanjan tulevana lajitähtenä. Nadal jättää huhtikuun taitteessa järjestettävän Miamin Masters-turnauksen väliin keskittyäkseen kevään massaturnauksiin.

Naisten turnauksen voiton Indian Wellsissä nappasi Puolan Iga Swiatek, joka nousi maailmanlistalla jo toiseksi. Entinen Ranskan avointen mestari kukisti finaalissa Kreikan Maria Sakkarin 6–4, 6–1.

Myös 20-vuotiaan Swiatekin alkuvuosi on ollut mainio, sillä puolalainen venytti voittoputkensa jo yhteentoista otteluun.

– Olen rehellisesti sanottuna mykistynyt. En ajatellut pystyväni voittamaan kahta turnausta putkeen, helmikuussa Dohassa mestaruutta juhlinut Swiatek hämmästeli.