Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa eteni välieriin ensimmäisenä joukkueena

VaLePa kukisti sunnuntaina odotetusti Karelian Hurmoksen 3–0 myös Joensuussa, ja näin Janne Kangaskokon valmentama puolustava mestari eteni ensimmäisenä joukkueena välieriin lentopallon Mestaruusliigan puolivälieristä.

– Kaksi erää pelattiin samalla tavalla kuin kotipelit, mutta kolmannessa alku oli heikko. Hurmos johti erää 12–6. Sitten Mikko Eskon pitkällä syöttövuorolla tultiin rinnalle ja ohi, Kangaskokko sanoi.

VaLePa pelasi tutulla kuusikolla. Yleispelaajista Sakari Mäkinen teki 16 ja Jiri Hänninen 14 pistettä. Hakkuri Matias Tihumäki jäi nyt 11 pisteeseen. Kokoonpanossa oli pitkästä aikaa myös keskipelaaja Mikko Karjarinta, mutta hän ei vielä pelannut.

VaLePa voitti torjuntapisteet jälleen Sastamalan otteluiden tapaan murskaavasti, nyt 12–2. Kaksitoista pistettä koonnut Jere Heiskanen sekä 11 pisteen Eetu Häyrinen törmäsivät molemmat neljä kertaa torjuntaan verkolla.

VaLePan välierävastustaja ei vielä ole tiedossa. Vaihtoehtoja on useita.

Hurrikaani eteni voiton päähän

Hurrikaani-Loimaa kukisti kotonaan Kokkolan Tiikerit 3–2 yli 700 katsojan riemuksi ja siirtyi puolivälieräsarjassa johtoon voitoin 2–1. Välieräpaikka on sille katkolla maanantaina Loimaalla.

Hakkuri Antti Ropponen teki 26 ja yleispelaaja Luka Marttila 24 pistettä. Marttila syötti viisi joukkueen 11 ässästä.

Oskari Keskinen oli 20 pisteellä Tiikereiden tehokkain. Kokenut keskipelaaja Antti Leppälä teki 13 ja yleispelaaja Jere Mäkinen 12 pistettä.

Tiikerit johti viidettä erää 12–11, mutta Hurrikaani teki neljä seuraavaa pistettä vieden erän 15–12. Passari Santeri Välimaa syötti ässän, sitten Miro Leinonen ja ottelussa 13 pistettä koonnut Tapio Toiviainen ottivat ratkaisevat torjuntapisteet.