Seuraava suomalainen NHL-debyytti luvassa? Puustinen sai kutsun Penguinsiin

NHL-jääkiekkoliigan Pittsburgh Penguins on nostanut 22-vuotiaan suomalaishyökkääjän Valtteri Puustisen NHL-joukkueen riveihin, seura kertoi . Puustisella ei ole vielä NHL-otteluita tilillään.

Viime kaudella kotimaan Liigaa HPK:n riveissä pelannut ja Suomen MM-joukkueessa mukana ollut Puustinen lähti täksi kaudeksi Pittsburghiin, joka varasi hänet vuoden 2019 NHL-draftin seitsemännellä kierroksella. Puustinen on tällä kaudella pelannut Penguinsin farmiseurassa Wilkes-Barre/Scrantonissa AHL-liigaa ja koonnut 53 ottelussa tehot 17+17. Hän on seuran pistepörssin kärkimies.

Pittsburgh kohtaa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa kotiottelussa Vegasin. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan ei perjantai-iltana luvannut varmuudella Puustiselle NHL-debyyttiä, mutta valmentajalta tuli kuitenkin kehua suomalaisesta.

– Hänen vahvuutensa ovat hyökkäysvaistot ja viimeistely, ja hän todellakin osaa laukoa kiekkoa. Jos laitamme hänet pelaavaan kokoonpanoon, aiomme auttaa häntä pelaamaan vahvuuksillaan, Sullivan sanoi seuran Twitter-tilillä .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut