Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi suomalaishiihtäjää välieriin nuorten MM-sprinteissä

Niilo Moilasen ja Hilla Niemelän välieräpaikat jäivät suomalaishiihtäjien parhaiksi suorituksiksi alle 23-vuotiaiden MM-hiihtojen sprinttikilpailuissa Norjan Lygnassa.

Viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sprinttikultaa napannut Moilanen, 20, oli välierässään viides ja lopputuloksissa kymmenes. Niemelä, 20, oli välierässään kuudes ja MM-loppusija hänellä oli 12:s.

– Ihan ookoo-päivä. Tuntemus ei ollut mikään paras ennen aika-ajoa, enkä ollut siihen ihan tyytyväinen. Onneksi sain kammettua välieriin asti ja siellä taisteltua. Viimeinen vaihde puuttui tänään, Moilanen sanoi tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen, että pääsin välierään. Se oli tavoitteeni. Olen päivän kulkuun tyytyväinen, tyytyväinen siihen, että onnistuin, kertoi puolestaan Niemelä.

Jasmin Kähärä lähti sprinttiin mitalisuosikkien joukossa, mutta hän putosi puolivälierävaiheessa. Aika-ajossa toiseksi hiihtänyt Kähärä oli erässään kolmas, eikä aika riittänyt jatkopaikkaan. Kähärä oli lopulta 13:s. Anni Lindroos oli 14:s ja Josefiina Böök 28:s. Ruotsin Moa Hansson voitti naisten sprintin ennen Puolan Monika Skinderiä.

Sveitsin Valerio Grond paineli miesten kilpailun voittoon ennen Venäjän Denis Filimonovia. Moilasen lisäksi erävaiheeseen selvisi Wiljam Mattila, joka oli 27:s. Emil Liekari oli 33:s ja Olli Ahonen 50:s.