Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anttola suksi hopeaa nuorten MM-hiihdoissa – "Henkilökohtainen on aina henkilökohtainen"

Suomen mitaliputki pohjoismaisten nuorten MM-hiihdoissa sai perjantaina Norjassa jatkoa, kun Niko Anttola sauvoi alle 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrillä hopealle. Hän hävisi Lygnassa hiihdetyn kilpailun voittaneelle venäläiselle Saveli Korosteleville 21,4 sekuntia.

Anttola kuului viime vuonna Suomen hopeaa hiihtäneeseen viestijoukkueeseen, mutta henkilökohtaisissa kilpailuissa mitali on hänelle uran ensimmäinen nuorten MM-hiihdoista.

– Kyllä henkilökohtainen on aina henkilökohtainen, Anttola kertoi tiedotteessa.

Hän oli vielä kaksi kilometriä ennen loppua väliajoissa kolmantena Korostelevin ja toisen venäläisen Aleksandr Ivshinin jäljessä. Pronssia hiihtänyt Ivshin hävisi Anttolalle lopulta 0,8 sekuntia.

– Oli aika raskas rata. Alkuun yritin lähteä ekaan pitkään nousuun vähän pintakaasulla, että jää voimia myös toiselle kierrokselle. Se onnistui aika hyvin. Jaksoin toisenkin kierroksen vielä hyvin. Hyviä ajatuksia, tiesin, että mitali on mahdollista ottaa tänä päivänä, Anttola sanoi.

Mitali on Suomen toinen nuorten MM-kisoissa. Torstaina Arsi Ruuskanen sauvoi maailmanmestariksi alle 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrillä.

Muista suomalaisista perjantain 10 kilometrillä Alexander Ståhlberg oli 28:s, Iiro Uusitalo 33:s ja Konsta Mäntyvaara 42:s.

Venäläisjuhlaa myös naisissa

Naisten 5 kilometrillä suomalaisnelikon paras oli 13:nneksi sijoittunut Elsa Torvinen. Kilpailun voitti Venäjän Darja Neprjajeva ennen maannaistaan Elizaveta Bekishevaa.

Torvinen hävisi voittajalle 37,7 sekuntia.

– Ihan hyvä kisa. Oma taktiikka sujui aika hyvin, lähdin rennosti liikkeelle ja siitä pikku hiljaa aloin kiristää. Ihan tasapainoinen suoritus. Suksi oli myös hyvä, Torvinen sanoi tyytyväisenä.

Tuuli Raunio oli 18:s, Fanny Kukonlehto 30:s ja Peppi Leppälä 34:s.