Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtäjien ja mäkihyppynaisten kisat siirtyvät Venäjältä tai peruuntuvat

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS peruu Venäjälle aiotut maailmancupin kilpailut loppukaudelta. Useat maajoukkueet ja urheilijat kertoivat jo eilen ja aiemmin tänään, että eivät aio lähettää joukkueita tai kilpailla Venäjällä.

Suomen hiihtoliitto teki päätöksen Venäjän kisojen boikotoinnista eilen.

FIS:n päätös oli siten odotettu. FIS kertoo etsivänsä kisoille uutta kisapaikkaa, mutta osa kisoista peruuntuu, sillä monin paikoin lumitilanne alkaa jo kevään mittaan heiketä.

Suomalaisittain päätös vaikuttaa etenkin maastohiihdon maailmancupiin ja mäkihypyn naisten maailmancupiin. Maastohiihdossa Venäjällä oli tarkoitus järjestää maailmancupin finaalit 18.–20. maaliskuuta Tjumenissa, mutta kisoille löytynee uusi kisapaikka. Hiihtocup kiertää lähiviikot Pohjoismaita, sillä tänä viikonloppuna kilpaillaan Lahdessa, sen perään Norjassa Drammenissa ja Oslossa sekä myöhemmin Ruotsin Falunissa.

Mäkihypyssä naisten maailmancupia oli määrä hypätä Nizhni Tagilissa 18.–20. maaliskuuta ja Tshaikovskissa 25.–27. maaliskuuta.

Tänä viikonloppuna naiset hyppäävät mäkeä Itävallan Hinzenbachissa, jonka jälkeen kisoja on Norjassa ja Saksassa.

Freestylessä peruutus koskee hyppyjen maailmancupia Jaroslavlissa tänä viikonloppuna ja skicrossin maailmancupia Sunny Valleyssa samoin tänä viikonloppuna. Niissä ei ole mukana suomalaisia.

Freestylen kilpailijat ovat jo paikalla venäläisissä kisapaikoissa, ja FIS osallistuu kotimatkan järjestelyihin, jotta urheilijat pääsevät turvallisesti kotiin.