Suomi ei lähetä hiihtäjiä Venäjälle – Hiihtoliitolta yksimielinen päätös

Suomi ei lähetä joukkueita pohjoismaisten lajien maailmancupeihin Venäjälle loppukauden aikana, päätti Hiihtoliiton johtokunta. Hiihtoliitto tiedotti asiasta torstai-iltana.

Maastohiihdon maailmancupin päätöskilpailut on tarkoitus järjestää Venäjän Tjumenissa 18.–20. maaliskuuta. Naisten mäkihypyn maailmancupin kilpailut on merkitty kalenterissa Venäjän Nizhni Tagiliin samoille päivämäärille, ja cupin on määrä huipentua Tshaikovskiin 25.–27. maaliskuuta.

Aiemmin torstaina myös Ruotsi ilmoitti, ettei se lähetä urheilijoita mihinkään hiihtolajien kilpailuihin Venäjälle.

Hiihtoliitto kertoi keskustelleensa tilanteesta Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS), urheilijoiden ja pohjoismaiden lajiliittokollegoiden kanssa.

– Tulimme yksimielisesti päätökseen johtokunnan kesken, että emme lähetä urheilijoita kilpailemaan Venäjälle tilanteen vakavuus huomioon ottaen, totesi tiedotteessa Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi esittäen samalla sympatiansa ukrainalaisille.

Hiihtoliitto kertoi myös kartoittavansa Puolan turvallisuustilannetta. Puolassa kilpaillaan mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten MM-kilpailuja 28. helmikuuta–6. maaliskuuta. Päätöksiä kisoihin liittyen tehdään turvallisuuskartoituksen jälkeen, Hiihtoliitto kertoi.

Lahdessa tänä viikonloppuna kisattavien Salpausselän kisojen osalta tapahtumaorganisaatio muistutti, että kisat ovat FIS:n sääntöjen alaiset.

– Emme voi asettaa rajoitteita yhdenkään maan urheilijoille, Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu kertoi tiedotteessa viitaten Venäjä-Ukraina-tilanteeseen.

– Otamme tilanteen ja siihen liittyvät kannanotot vakavasti. Tulevana viikonloppuna järjestämme turvalliset kilpailut ja annamme urheilulle ja urheilijoille kuuluvan tilan, jotta he voivat tehdä sen, mitä varten ovat harjoitelleet, ja sykähdyttää meitä upeilla suorituksillaan.

Ruotsi boikotoi hiihtolajien kisoja Venäjällä - Suomen olympiahiihtäjä ilmoitti samoin

Ruotsin hiihtoliitto ilmoitti torstaina, että se ei lähetä urheilijoita mihinkään hiihtolajien kilpailuihin Venäjällä. Boikotti johtuu turvallisuustilanteesta sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan torstaiaamuna.

Maastohiihdon maailmancupin päätöskilpailut on tarkoitus järjestää Venäjän Tjumenissa 18.–20. maaliskuuta. Naisten mäkihypyn maailmancupin kilpailut on merkitty kalenterissa Venäjän Nizhni Tagiliin samoille päivämäärille, ja cupin on määrä huipentua Tshaikovskiin 25.–27. maaliskuuta.

Ruotsalaishiihtäjä Jens Burman sekä maastohiihdon maailmancupin kärkimies, norjalainen Johannes Hösflot Kläbo vaativat, että Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ottavat maailmancupin finaalitapahtuman pois Venäjältä.

Suomen joukkueessa Pekingin olympialaisissa kilpaillut Katri Lylynperä puolestaan ilmoitti, ettei aio kilpailla Venäjällä.

– Vallitsevan tilanteen vuoksi olen ilmoittanut Hiihtoliitolle, että en lähde MC päätösviikonloppuun Venäjälle, vaikka tulisin valituksi joukkueeseen, Lylynperä kertoi Twitterissä.

SVT: Skicrossin ja freestylen maailmancup-kisoja ei peruta

FIS kertoi torstaina Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle , että ensi viikonlopun skicrossin ja freestylen hyppyjen maailmancup-kilpailut järjestetään Venäjällä suunnitellusti. Skicrossissa kilpaillaan Sunny Valleyssa, Tsheljabinskin lähistöllä, ja freestylessä Jaroslavlissa.

– Kilpailujen osanottajat matkustivat Venäjälle suoraan Pekingistä (olympialaisista), selvästi ennen Venäjän ja Ukrainan tilanteen kehittymistä. Juuri nyt konflikti ei vaikuta kisapaikkoihin. FIS seuraa tilannetta eri osapuolten kanssa kisaosallistujien turvallisuuden takaamiseksi, FIS viestitti SVT:lle.

Skicrossin ja freestylen kilpailuissa ei ole mukana suomalaisia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut