Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kuivisto murskasi Suomen ennätyksensä 1 500 metrillä: "Voisin juosta vielä kovempaa"

Sara Kuivisto laittoi tiistaina 1 500 metrin sisäratojen Suomen ennätyksensä pirstaleiksi Puolassa. Kuivisto kiirehti Torunin vauhdikkaassa kisassa maaliin ajassa 4.06,14, jolla rikkoi kirkkaasti myös maaliskuisten Belgradin MM-hallien tulosrajan.

– Tavoitteena oli juosta 4.08, joten aika oli vähän yllätys, ja varsinkin se, millaisella tunteella aika tuli. Jäi sellainen olo, että voisin juosta vielä kovempaa, Kuivisto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Matkan edellinen halli-SE oli Kuiviston vuosi sitten Jyväskylässä juoksema 4.11,42. Torunissa juoksun jänis avasi kovaa, mutta Kuivisto malttoi mielensä.

– Jänis meni kärjessä 800 metriä 2.03:een. Minä roikun Australian Linden Hallin perässä. 400 metrin jälkeen mietin, miten tässä tytön käy, kun mennään aika kovaa, mutta kun tultiin 1 100 metriin, tuli tunne, ettei tämä tunnu missään. Menin sitten viimeisellä kierroksella Hallin ohi, Kuivisto kertasi.

Kuivisto juoksi viime viikolla Ranskassa mailin aikaan 4.29,64 ja ohitti siinä juoksussa 1 500 metriä ajassa 4.12,13. Se valmisti kropan SE-vauhtiin.

– Minulle kauden ensimmäinen 1 500 metriä tai maili on aina vaikea. Vasta sen jälkeen juoksu lähtee rullaamaan, Kuivisto tunnusti.

Torunissa juoksun voitti Etiopian Gudaf Tsegay kauden kärkiajalla 3.54,77.

Hurske paransi finaaliin

Reetta Hurske löysi epäonnistuneen alkuerän jälkeen säpinää finaaliin ja kiiti 60 metrin aidoissa toiseksi mainiolla ajalla 7,96. Hän jäi ennätyksestään kolme sekunnin sadasosaa. Nooralotta Neziri oli neljäs talven parhaalla ajallaan 8,00. Juoksun voitti Bahaman Devynne Charlton ajalla 7,90,

– Alkuerän jälkeen käytiin syvissä vesissä ja muutama kyynel vuodatettiin. Tuntui, ettei tämä ole todellista, Hurske murehti tiedotteessa alkuerää, jossa lähtö epäonnistui.

– Finaalissa oli ihan erilainen lähetys. Muutenkin olen finaalijuoksuun ihan tyytyväinen, Hurske sanoi.

Nezirille Torunin kilpailu oli hallikauden päätös.

– Olin aika yllättynyt ajasta. Koin, että lähdössä ei ollut niin paljon poweria kuin toivoin, enkä maalissa odottanut noin hyvää aikaa, Neziri sanoi.