Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kultaleijonien lento lähti reilusti myöhässä matkatavarasekoilun vuoksi

Olympiakultaa sunnuntaina voittaneen Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen lento Pekingistä Helsinkiin on myöhässä yli puolitoista tuntia. Finnairin lennon piti lähteä kello 11.35 paikallista aikaa, mutta yhden jälkeen pyörät olivat vielä tiukasti kiitoradassa.

Kone pääsi lopulta lähtemään niin, että arvioitu saapumisaika on Finavian verkkosivun mukaan Suomen aikaa kello 16 eli puolitoista tuntia aikataulusta jäljessä.

Syynä viivästykseen oli epäonnistunut matkatavaroiden pakkaus. Tavaroiden määrä yllätti kiinalaiset kenttätyöläiset. Väsyneen oloiset kultaleijonat käyttivät jo terminaalissa tunteja kestäneen ajan lepäämiseen ja jatkoivat lentokoneessa.

Jääkiekkomaajoukkueella oli matkatavaraongelmia jo lähes kolme viikkoa sitten Pekingiin saapuessa. Tuolloin tavarakaaos purettiin kiitoradan viereen, josta eri lajien urheilijoita matkatavaroineen sullottiin linja-autoihin, joiden kapasiteetti oli riittämätön.

Päävalmentaja Jukka Jalonen hiiltyi tuolloin, mutta matkatavara- ja koronaeritysvastoinkäymisistä huolimatta Leijonat voitti Pekingissä kaikki ottelunsa ja suomalaisen jääkiekon ensimmäisen olympiakullan. Suomi kukisti loppuottelussa Venäjän olympiakomitean urheilijat 2–1.

Leijonille on tarkoitus järjestää kansanjuhla Helsingin Olympiastadionilla, mutta aikataulu käy lentoviivästyksen myötä kireäksi. Matka-aika Pekingistä Helsinkiin on vajaat yhdeksän tuntia, joten siirtymä kentältä Olympiastadionille menee tiukaksi.

Jääkiekkoilijoiden kanssa samalla lennolla ovat muun muassa hiihtomitalistit Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä suomalaisia urheilujohtajia muun muassa Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ja Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

--

Juttua on korjattu klo 8.05. Aiemmin jutussa lentokenttää kutsuttiin Seutulaksi, mutta kenttä sijaitsee omassa kaupunginosassaan.