Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anne Kyllönen jatkoi varmoja hiihtojaan 30 kilometrillä

Anne Kyllönen hiihti Pekingin olympialaisissa tasainen hyviä kisoja. Urakka päättyi sunnuntaina 20. sijaan 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähdössä.

Kyllönen oli yhdistelmäkilpailussa 22:s, kympillä 16:s ja hiihti osuutensa varmasti myös Suomen neljänneksi sijoittuneessa viestijoukkueessa.

– Ihan ok, mutta pikkasen enemmän olisin vielä kaivannut venymistä. Vain 10–20 sekuntia paremmilla hiihdoilla olisi tullut aika hyviä sijoituksia, Kyllönen arvioi kokonaisuutta.

– Ehjä kisasuoritus silti.

Kisojen viimeisessä hiihtolajissa Kyllönen harmitteli ujosteluaan. Hän jäi alussa hiihtäjien ryhmään, jossa joutui vetojuhdan rooliin.

– Yritin vetää letkaa ja huudella, olisiko muilla vetohaluja, jotta olisimme saaneet edellä meneviä kiinni, Kyllönen kertoi.

– Olisi pitänyt lähteä alussa rohkeammin parempiin porukoihin.

Vauhti vasta kiihtymässä

Kyllönen paransi tällä kaudella vauhtiaan selvästi edellisvuosista. Ongelmat ratkesivat, kun hän korjasi levon ja rasituksen suhdetta.

– Olen aina tykännyt kilpailemisesta, harjoittelusta en niinkään. Viime vuosina harjoittelukin on alkanut maistua, ja viime harjoituskaudella löysin siihen myös paremman tasapainon, Kyllönen kertoi.

– Nyt kroppa toimii taas ja on mahdollisuus hiihtää hyviä tuloksia.

Kyllönen uskoo, että vauhti voi kohentua edelleen loppukaudesta. Olympialaisissa vietettiin pitkä jakso korkealla merenpinnan yläpuolella, ja hän on aina päässyt parhaaseen vireeseen kilpailemalla.

– Ennen olympialaisia tuli turhan pitkä kisatauko, joten nyt on mielenkiintoista nähdä, miten suksi kulkee loppukaudesta. Uskon, että kunto menee vielä hyvään suuntaan. Odotan varsinkin Salpausselän ja Holmenkollenin kisoja.

Matintalo jäi kaipaamaan tykkihiihtoa

Pekingin olympialaisista tuli Johanna Matintalolle pieni pettymys. Naiset eivät saaneet viestistä Oberstdofin 2021 MM-kisojen tapaan mitalia, eikä hän päässyt aivan tavoitteisiinsa myöskään henkilökohtaisissa kilpailuissa.

– Näistä kisoista jää pikkasen pettynyt olo, Matintalo vahvisti.

– Tuli ok suorituksia, muttei varsinaista huippuhiihtoa. Olisin toivonut pikkasen parempaa henkilökohtaisilla matkoilla ja varsinkin viestissä. Viestissä olisi pitänyt venyä paremmin, jotta olisimme päässeet mitaleille.

Matintalo oli yhdistelmäkilpailussa 12:s, kympin perinteisellä 14:s ja kisat sunnuntaina päättäneessä 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähdössä 23:s.

– Skiathloniin olen tyytyväisin. Kympillä odotin, että olisin päässyt top-kymppiin, Matintalo jatkoi.

Tuuli puristui keuhkoihin

Pekingin talviolympialaisten viimeisessä hiihtolajissa Matintalo taittoi 30 kilometrin matkaa samassa letkassa Anne Kyllösen kanssa. Kilpailu hiihdettiin Zhangjiakoun hiihtokeskuksen suojattomilla rinteillä navakassa tuulessa, joka yltyi entisestään kilpailun lopussa.

– Radan kylmimmissä kohdissa tuntui, ettei saa oikein happea. Kylmä vastatuuli puski suoraan keuhkoihin, Matintalo kuvasi oloja.

– Muuten minulle ei tullut kylmä. Kroppa pysyi kyllä lämpimänä.

Matintalo pysytteli kilpailussa isossa hiihtäjäryhmässä, jossa hän pyrki säästelemään voimiaan.

– Kilpailu oli aika vaativa näissä oloissa. Itsestä tuntui, että minulta loppui pikemminkin lihaskestävyys kuin jaksaminen muuten, Matintalo kertoi.

– Mutta olen ihan tyytyväinen, kun maaliin asti lopulta selvittiin.