Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tero Seppälä pääsee hymyssä suin kotimatkalle – "Nyt olivat vain kaikkein kovimmat miehet viivalla"

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä sai olympiaurakalleen mukavan päätöksen, kun hän sijoittui miesten yhteislähtökisassa yhdeksänneksi. Seppälän esitykset olivat ennen perjantaita painuneet pieniksi pettymyksiksi, sillä hän oli normaalimatkalla 23:s, pikakilpailussa 25:s ja takaa-ajossa 21:s. Lisäksi viestistä tuli 17. sija ja sekaviestistä 11:s.

Pekingin olympialaisten ampumahiihtokisat vietiin läpi haastavissa oloissa, ja 15 kilometrin yhteislähtö oli armoton tuulenpuuskien pyöriessä sekä pakkasen purressa.

– Oli haastava olosuhde tänään, kaikista vaikein. Toisaalta nyt olivat vain kaikkein kovimmat miehet viivalla. Vielä jaksoin taistella viimeisellä matkalla ja otin toivomani eli pääsin kymmenen joukkoon, tyytyväinen Seppälä sanoi kilpailun jälkeen.

Norjan Bö jälleen ykkönen

Yhteislähdössä oli 30 ampumahiihtäjää, ja Seppälä mahtui ainoana suomalaisena mukaan. Vaikeat olot näkyivät ohilaukausten määrässä. Seppälälle niitä kertyi viisi, kun olympiakultaa juhlinut Norjan Johannes Thingnes Bö kiersi sakkoringin neljästi. Bö keräsi viestit mukaan luettuna neljä olympiakultaa ja yhden -pronssin.

Ruotsin Martin Ponsiluoma nappasi hopeaa ja Norjan Vetle Sjåstad Christiansen pronssia. Kaksi sakkoa ampunut Ponsiluoma hävisi Bölle 40,3 sekuntia ja kolmen ohilaukauksen Christiansen 1.12,5 minuuttia. Seppälän ero oli kärkeen 2.32,7 minuuttia.

Seppälä ampui kahdelta makuupaikalta yhteensä yhden sakon, ja molemmilta pystypaikoilta hänelle kertyi kaksi ohilaukausta.

– Eihän se helppoa ollut, varsinkin pystyllä oli puuskaista tuulta. Makuulla pystyy säädöillä hoitamaan, mutta pystyllä heiluntaa on aika paljon. Harmi, että viimeinen laukaus meni ohi, Seppälä sanoi.

Miesten yhteislähtö päätti olympialaisten ampumahiihdot Zhangjiakoussa.

– Yhteislähtö oli minulle tosi tärkeä kilpailu. Tein paljon töitä, että varmistin paikan tähän jo ennen olympialaisia hyvillä maailmancupin kisoilla tammikuussa. Tämä oli sellainen kohokohta. Totta kai olisin voinut jo aiemmin onnistua, jotta ei olisi ollut niin paljon painetta tähän viimeiseen. Paineessa sitä kuitenkin yleensä suoriutuu paremmin, Seppälä kertoi.

Seppälä sanoi, että yhteislähdön ansiosta kotimatkalle voi lähteä hymyillen.

– Pitkä reissu, kun seitsemän viikkoa olen ollut kotoa poissa. On mukava maanantaina suunnata kohti Kontiolahtea, Seppälä tiivisti.

Vielä ei ollut jättipotin saati mitalin aika.

– Olen tänän talvena päässyt jo muutaman kerran lähelle, kyllä se sieltä lähestyy. Toivotaan, että kotiyleisön edessä Kontiolahdella olisi sellainen päivä, Seppälä sanoi palkintopallisijojen tavoittelusta ja viittasi maaliskuun alun maailmancupin kotikisoihin.

Ranskan Braisaz-Bouchet juhli naisissa

Naisten 12,5 kilometrin yhteislähtökisan voitti neljä sakkoa ampunut Ranskan Justine Braisaz-Bouchet, joka kukisti toiseksi yltäneen Norjan Tiril Eckhoffin 15,3 sekunnilla. Norjan Marte Olsbu Röiseland oli kolmas. Suomalaisnaisia ei ollut kilpailussa mukana. Suomen parhaaksi henkilökohtaisten matkojen suoritukseksi naisten kisoissa jäi Mari Ederin pikamatkan 28. sija.

Norja kahmi Pekingin olympialaisten ampumahiihdossa peräti kuusi kultaa, kaksi hopeaa ja kuusi pronssia.