Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Suomi pelaa ylihuomenna jääkiekon olympiakullasta – Slovakia kaatui 2–0

Suomi voitti Slovakian välierässä 2–0 ja pelaa jääkiekon olympiafinaalissa Pekingissä ylihuomenna Venäjän olympiakomiteaa vastaan. Suomen maalit tekivät Sakari Manninen ensimmäisessä erässä ja Harri Pesonen ottelun viimeisellä minuutilla tyhjiin.

Toisessa erässä Suomi sai tilaisuuden ottelun naulaamiseen yli minuutin kestäneellä kahden miehen ylivoimalla. Maalintekoyritykset jäivät heikoiksi, ja erän parhaat paikat aukesivat Slovakialle, joka hallitsi kiekkoa myös kolmannessa erässä. Harri Säteri Suomen maalilla piti kuitenkin nollan torjuttuaan 28 laukausta.

– Oli tosi kova peli, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Discoveryn tv-haastattelussa.

– Slovakia oli flow-tilassa. Varmaan tietty paine näkyi meidän hyökkäyspelissämme. Slovakia on erittäin hyvä ja luisteluvoimainen joukkue, siellä on isot vahvat pakit.

– Tämä oli maalin peli, mutta niinhän nämä tuppaavat olla. Hyvä asia on, että me on löydetty keinot voittaa erilaisia pelejä, Jalonen jatkoi.

Toinen loppuottelija selviää iltapäivällä, kun Ruotsi ja Venäjän olympiakomitean joukkue kohtaavat toisessa välieräottelussa.

– Ihan sama, huippujoukkue tulee. Me ei siihen voida vaikuttaa tietääkseni. Nautitaan niiden kärsimyksestä ja hoidetaan homma kotiin, Jalonen sanoi.

Hannes Björninen tunnusti, että Suomi joutui alakynteen, vaikka selvisikin lopulta voittajana puolustustaistelusta.

– Oli kova taistelu, vastustaja painoi kovaa päälle. Meidän täytyy parantaa ja pysyä kiekossa, ettei peli mene tuollaiseksi taisteluksi, hän sanoi.

Björninen painotti, että loppuottelussa Suomen täytyy pystyä pitämään kiekkoa enemmän kuin välierässä.

– Pystymme paljon parempaan.

Suomi ei ole voittanut kertaakaan jääkiekon miesten olympiakultaa.

Nollapelin torjunut leijonamaalivahti Säteri: "Aikamoinen taistelu"

Maalivahti Säteri kuului Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen sankareihin. Hän oli etenkin toisessa ja kolmannessa erässä mies paikallaan.

Miltä peli näytti ristikon läpi?

– Aikamoinen taistelu. Slovakia oli tosi hyvä. Olimme tuon verran parempia. Kova peli, maalivahti vastasi STT:n kysymykseen.

Toisessa kenttäpäädyssä Säteri kesti esimerkiksi Slovakian Marek Hrivikin ja Juraj Slafkovskyn yritykset. Slovakia löi lisää löylyä kolmannessa erässä ja loi hyviä mylläköitä Säterin maalille.

Hukkuiko kiekko missään vaiheessa?

– Ei oikeastaan. Äijät pelasivat hyvin minun edessäni, auttoivat minua ja puolustivat keskustaa. Oli hauska pelata, Säteri jutteli.

– Oli muutamia vaikeita tilanteita, mutta ei vaikeimmasta päästä. Pitää antaa tunnustus koko joukkueelle.

Leijonat eteni olympialaisten loppuotteluun edellisen kerran 2006 Torinossa, jolloin Ruotsi oli lopulta vahvempi. Välierävoitto varmisti Suomelle seitsemännen mitalin Pekingin olympialaisissa, joten saldo on jo kolmia edelliskisoja kovempi.

Säteri kiisti tunteneensa erikoisempia paineita.

– Aika hyvin sain kanavoitua energiat oikeisiin asioihin.

Mitä voi parantaa loppuotteluun?

– Ehkä pikkuisen enemmän pitää pystyä pelaamaan kiekolla ja saada pidempiä hyökkäyksiä.