Jääkiekon nuorten MM-kilpailut pelataan uudelleen elokuussa

Viime vuoden lopulla keskeytetyt alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kilpailut pelataan uudelleen elokuussa Kanadan Albertassa, Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoo verkkosivuillaan . Edmontonissa ja Red Deerissä järjestetyt kilpailut jouduttiin keskeyttämään joulukuun 29. päivänä, kun Yhdysvaltain, Tshekin ja Venäjän joukkueissa oli todettu koronavirustartuntoja.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kertoi, että elokuun turnaus aloitetaan puhtaalta pöydältä eli joulukuun tulokset eivät ole kesällä voimassa. Suomi ehti napata joulukuussa kolme voittoa ennen kisojen äkillistä päättymistä.

Voitoista viimeisin oli Tshekin antama luovutusvoitto.

– Turnaus järjestetään elokuun puolivälissä Albertassa. Siitä tulee uusi kilpailu, mikä tarkoittaa sitä, että unohdamme (joulukuun) tulokset, Tardif sanoi Pekingissä.

Elokuun turnauksessa pelaavat samat ikäluokat kuin joulukuussa, mikä tarkoittaa vuonna 2002 syntyneitä ja sitä nuorempia pelaajia.

IIHF kertoi myös löytäneensä uuden ajankohdan tammikuulle Ruotsiin kaavailluille alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoille. Kisat pelataan Tardifin mukaan "kesäkuussa Yhdysvaltain pohjoisosassa", mutta tarkempia kisapaikkatietoja ei vielä ole.

Ruotsin on määrä järjestää alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat ensi vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut