Florida otti jatkoaikavoiton Carolinasta, Teräväinen ja Barkov osuivat molemmat kertaalleen

Florida Panthers palasi NHL-jääkiekkokaukaloihin runsaan kahden viikon ottelutauon jälkeen ja kiri takaa-ajosta 3–2-jatkoaikavoittoon Carolina Hurricanesista. Voitto nosti Floridan NHL:n itälohkon kärkipaikalle.

– He tekivät yhden maalin enemmän kuin me. Se on hyvä joukkue. Tiukka ottelu, tämä olisi voinut mennä kummalle tahansa, Hurricanesin Sebastian Aho sanoi Carolinan nettisivuilla .

Ensimmäisen erän puolivälissä Carolina pääsi pelaamaan kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta ei pystynyt maalintekoon.

– Viidellä kolmea vastaan pitää pystyä tekemään maali erityisesti, kun sitä oli kaksi minuuttia. Joukkueelle pitää saada vauhtia. Hyvä puoli oli, että jatkoimme yrittämistä. Ylivoimaa lukuun ottamatta pidin avauserästämme. Aloitimme hyvin, saimme hyvän laukauksen ja muutaman yrityksen, mutta niistä pitäisi vain tehdä maali. Halusimme johtoon alussa, Aho kertasi.

Hurricanes teki silti ottelun avausmaalin, kun avauserää oli jäljellä 46 sekuntia. Maalin laukoi Teuvo Teräväinen Ahon syötöstä.

Toisessa erässä Aleksander Barkov toi Floridan tasoihin läpiajosta. Barkov siirsi kiekon selkänsä takaa rystypuolelle ja nosti sieltä maaliin.

– Hän ei lakkaa ällistyttämästä. Hän on aliarvostettu, taitava pelaaja. Oli kivaa, että tämä oli valtakunnallisesti televisioitu peli. Toivottavasti kaikki näkivät, mitä hän tekee joka ilta, miten taitava hän on ja miten kovasti hän kamppailee, Panthersin valmentaja Andrew Brunette ihasteli.

Tony DeAngelo vei Carolinan jälleen johtoon 43. peliminuutilla. Sam Reinhart vei pelin jatkoajalle tasoittamalla viimeisellä peliminuutilla Panthersin pelatessa ilman maalivahtia.

Aaron Ekblad ratkaisi voiton Floridalle, kun jatkoaikaa oli pelattu 16 sekuntia. Barkoville kirjattiin osumasta syöttöpiste.

– Tässä oli paljon hyvää. Ylivoimaa pitää katsoa videolta, se on normaalia jokaisen pelin jälkeen. Alivoima oli hyvää. Otimme liikaa jäähyjä, kaikki eivät päässeet rytmiin. Ensimmäinen erä oli hyvä erä meiltä lukuun ottamatta ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, Aho sanoi.

Scheifelen hattutemppu siivitti Winnipegin voittoon Minnesotasta

Winnipeg Jets otti kotivoiton Minnesota Wildista lukemin 6–3.

Ottelun avausmaalin teki 10. peliminuutilla Minnesotan Joel Eriksson Ek. Winnipegin Mark Scheifelen maalit veivät kotijoukkueen johtoon toisessa erässä.

Scheifele viimeisteli hattutemppunsa kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen joukkueet laukoivat maaleja vuoronperään.

Pelin lopuksi Scheifele nappasi vielä syöttöpisteen, kun Paul Stastny lasautti kiekon tyhjään verkkoon. Winnipegin Blake Wheeler hääri syöttäjänä neljässä maalissa.

Kaapo Kähköstä ei nähty Minnesotan maalilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut