Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Olympiaurakkaansa pettynyt Tuomas Harjula ei tiedä, koska kilpailee seuraavaksi – "Tässä on muutama asia, joita lähdemme selvittämään terveyspuolella"

Suomen ankkuri Tuomas Harjula oli pettynyt mies olympialaisten ampumahiihtoviestin jälkeen. Ilmeen veti totiseksi Suomen vaatimaton 17. sija ja penkin alle mennyt oma olympiaurakka.

– Aika alakanttiin meni. Tässä on muutama asia, joita lähdemme nyt selvittämään terveyspuolella, pettynyt Harjula sanoi Zhangjiakoun viestin päätyttyä.

Harjula sijoittui Pekingin olympialaisissa normaalimatkalla 81:nneksi ja pikamatkalla 92:nneksi, eikä viestikään tuonut iloista loppua kisaurakalle. Seppälä ampui viestissä kaksi sakkoa ja käytti kolme varapatruunaa.

Miehillä on olympialaisissa jäljellä vielä yhteislähtö, mutta suomalaisista mukana on vain Tero Seppälä.

Harjula kertoi jo viime viikon normaalimatkan jälkeen, että hänellä on hapenkuljetuksessa ongelmia. Hän sanoi tuolloin, että hapenotossa on parhaimman ja huonoimman testin välillä jopa 20 prosentin ero.

Harjulalla on todettu rasitusastma, mutta hapenkuljetusongelman syy on epäselvä. Ongelma tuo kisaamiseen suurta arvaamattomuutta, sillä hyvän ja huonon päivän välinen ero on valtava.

– Vaikea on lähteä henkisesti jatkamaan ilman, että tämä on selvitetty. Tiedän, etten pysty tällä hetkellä suoriutumaan tasollani. On hyvin vaikea lähteä jatkamaan ainakaan heti, vaikka on tässä toki hetki väliä Kontiolahden maailmancupiin. En mene nyt sanomaan mitään, missä kilpailen seuraavaksi, Harjula sanoi viitaten maaliskuun alussa Kontiolahdella järjestettäviin maailmancupin kisoihin.

"Keuhkoja on tutkittu tosi tarkasti"

Harjula sanoi normaalimatkan jälkeen, että ongelmaa on yritetty selvittää lääkäreitä konsultoimalla ja harjoituspäiväkirjoja tutkimalla. Nyt edessä ovat perusteellisemmat tutkimukset.

– Muutamia laboratoriokokeita ja sellaisia, joita ei ole hoksattu tehdä tässä vuosien aikana. Keuhkoja on tutkittu tosi tarkasti, mutta vähän haiskahtaisi, ettei tämä (ongelma) ole siellä, Harjula vastasi viestin jälkeen kysymykseen, miten hapenkuljetusvaivan syytä seuraavaksi selvitetään.