Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voitokkaan Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari: Tiedettiin, kuka saa valtaosan passeista ja sinne rakennettiin torjunta

Akaa-Volley kuittasi lauantaina joulukuun kotitappion Raision Loimulle erin 3–0 lentopallon Mestaruusliigassa ja nousi tasapisteisiin Savo Volleyn kanssa liigan kärjessä.

Viikko sitten kotiottelussa Tiikereitä vastaan loukkaantuneet Urpo Sivula ja Kristo Kollo olivat toipuneet pelikuntoon ja olivat Akaa-Volleyn tehokkaimmat, Sivula teki 15 ja Kollo 14 pistettä.

Myös Joni Mikkonen oli 13 pisteellä tehokkaampi kuin Loimulle 12 pistettä tehnyt Ali Fazli. Vieraiden hyökkäystehoa heikensi Kristaps Smitsin puuttuminen perjantaina tapahtuneen olkapäävamman takia.

– Tiedettiin, kuka saa valtaosan passeista ja sinne rakennettiin torjunta, tiivisti Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Loimu teki 21 hyökkäysvirhettä, joista Fazli peräti kahdeksan. Akaa-Volleyn vastaava luku oli viisi. Akaa-Volley voitti torjuntapisteet 10–3 ja ässäsyötöt 4–1.

Rekomaa ja Keskinen Tiikerien ratkaisijat

Kokkolan Tiikerit kukisti Joensuussa Hurmoksen ja nousi 47 pisteeseen jakamaan kolmossijaa VaLePan kanssa. Tosin VaLePalla on jäljellä runkosarjaa 11 ottelua, kun Tiikereillä niitä on enää viisi.

– Meillä on seuraava peli vasta 22. helmikuuta. Reilun viikon aikana treenataan muutama päivä kovaa ja sitten levätään, sanoi Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä.

Eetu Häyrinen teki kaikki seitsemän viisieräistä otteluaan hävinneelle Hurmokselle 26 ja Jere Heiskanen 22 pistettä.

Oskari Keskinen oli vieraiden tehokkain 24 pisteellä. Hurmos johti päätöserää 10–8, mutta sitten keskipelaaja Rami Rekomaa syötti kolme ässää peräkkäin vieden vieraat 12–10-johtoon, ja Keskinen teki erän loppuun neljä pistettä.

– Rami haki ratkaisuhetkillä myös hienosti yhden pallon peliin. Kokonaisuutena oli pienet marginaalit. Ässien suhde syöttövirheisiin oli hyvä, Keskisipilä tiivisti.