Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mediatiedot: Venäläisen taitoluistelijan Kamila Valijevan dopingnäyte ennen olympialaisia oli positiivinen

Venäläisten mediatietojen mukaan venäläisen taitoluistelijan Kamila Valijevan dopingnäyte on positiivinen. Valijeva, 15, kilpailee Pekingin talviolympialaisissa Venäjän olympiakomitean joukkueessa ja voitti taitoluistelun joukkuekilpailussa kultaa.

Positiivinen dopingtesti voi tarkoittaa, että Venäjän olympiakomitean joukkue menettää joukkuekullan ja ettei Valijeva saa osallistua tiistaina alkavaan yksinluisteluun.

Mediatietojen mukaan Valijeva antoi dopingnäytteen ennen kisoja viime kuussa, ennen kuin hän voitti Euroopan mestaruuden. Havaittu lääke on kielletty sydänlääke, joka voi parantaa verenkiertoa ja kestävyyttä.

Venäläismedioiden mukaan Valijevan testi olisi syy siihen, miksi taitoluistelun joukkuekilpailun mitalienjakoseremoniaa lykättiin. Jo eilen olympiaurheiluun keskittyvä Insidethegames-nettisivusto kertoi, että syy olisi Venäjän olympiakomitean joukkueeseen kohdistuva dopingepäily.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti ainoastaan, että lykkäys tehtiin juridisen syyn takia. Mitalit oli tarkoitus jakaa tiistaina.

Venäläisurheilijat kilpailevat Venäjän olympiakomitean joukkueen nimellä Pekingissä, koska Venäjä on edelleen maana suljettu olympialaisista valtiojohtoisen dopingin takia.

Valijeva teki taitoluistelun joukkuekilpailussa historiaa onnistumalla ensimmäisenä naisluistelijana neloishypyssä olympiajäällä. Hän on suurin voittajasuosikki myös naisten yksinluistelussa.