Tuukka Rask kertoi, miksi lähti Toronton NHL-kuplasta: "Minun on päästävä täältä pois"

STT

NHL-jääkiekkoliigan Boston Bruinsin suomalainen maalivahtisuuruus Tuukka Rask kohautti elokuussa, kun hän jätti seuransa ja NHL:n Toronton kuplan ennen pudotuspeliottelua Carolina Hurricanesia vastaan. Rask sai kertoa tapauksesta vielä uuden kauden alla, kun Bruins-pelaajat olivat median käytettävissä harjoitusleirillä keskiviikkona.

– Kaikki kävi niin nopeasti. Sain soiton, että tyttäremme ei voi hyvin. Ambulanssi oli kutsuttu, Rask aloitti TSN-kanavan mukaan.

– Sillä hetkellä mielessäni myllersi. Ajattelin, että minun on päästävä täältä pois. Kerroin asiasta seuraavana aamuna (Bruinsin puheenjohtajalle) Cam Neelylle, juttelimme hetken ja sitten vain lähdin (kuplasta).

Rask sai julkista tukea joukkuetovereiltaan, ja kokenut vahti tiesi tehneensä oikean ratkaisun.

– Olihan se vaikea päätös lähteä, mutta toisaalta taas ei ollut. Tiesin, että oli tärkeämpää olla kotona silloin, joten asian kanssa oli helppo elää, Rask muisteli.

– Toisaalta taas oli niinkin, että olet kotona ja tiedät, että voisit olla siellä (kuplassa), pitäisi pelata jääkiekkoa, joten oli vaikea katsoa pelejä. Aivoissa myrskyää, tiedät olevasi oikeassa paikassa, kun olet kotona, mutta toisaalta taas sinun pitäisi olla siellä pysäyttämässä kiekkoja. Olihan se rankkaa muutaman viikon ajan.

Bruins palasi tällä viikolla yhteen valmistellessaan ensi viikolla alkavaa kautta. Rask kertoi, että joukkuetovereiden näkemisessä ei ollut ongelmia. He tiesivät, mitä elokuussa oli ollut meneillään.

– Olemme olleet yhteyksissä kesän aikana, ja olemme puhuneet kaikesta. Mitään kiveä ei ole jäänyt kenkään, kun tulemme taas takaisin yhteen.

Bruinsissa uran loppuun asti

Raskilla, 33, alkaa viimeinen kausi kesällä 2013 allekirjoitetusta sopimuksestaan Bruinsin kanssa. Rask ei stressaa sopimuskuvioista ja hän vakuuttaa NHL:n sivustolla , että aikoo lopettaa NHL-uransa nimenomaan Bruinsin pelaajana.

– Ei ole ajatustakaan pelata missään muualla kuin Bruinsissa. Jos olen tarpeeksi hyvä pelaamaan vuoden, kaksi tai kolme, olkoon niin. Jos en ole, olkoon sitten niin, Rask sanoi.

– Kaikki kiekkomaailmassa on vähän mullin mallin (koronapandemian myötä), ja olen varma, että GM Don Sweeneyllä on kaikenlaista pöydällään nyt. Minun sopimustilanteeni ei varmaankaan ole asialistan kärkipäässä. Haluan aloittaa kauden hyvin, ja jos sopimuksesta neuvotellaan kauden aikana, olkoon niin. Jos ei neuvotella, sitten vain odotetaan ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Kommentoi