Kuuden miehen Karhu Basket kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa

Kauhajoen Karhu Basket kärsi miesten Korisliigassa kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Salon Vilpas haki sille harvinaisen voiton Kauhajoelta pistein 86–76.

Karhu Basket joutui peliin loukkaantumisten, sairastelun ja koronakaranteenin vuoksi ainoastaan kuuden miehen kokoonpanolla, jossa oli vain kaksi aloitusviisikon vakiopelaajaa ja yksi ulkomaalaisvahvistus.

Kotijoukkue johti peliä silti lähes puoliväliin, jonka jälkeen Vilppaan laajempi rotaatio alkoi kääntää voittoa vieraille.

– Voitto tyydytti, mutta Karhu Basket pelasi fiksusti. Olimme välillä vaikeuksissa, mutta peli kääntyi, kun saimme pelinopeutemme oikealle tasolle, sanoi Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen.

Neljännen peräkkäisen voiton ottaneen Vilppaan tehomieheksi nousi Mikko Koivisto kauden ennätyspisteillään 24.

Yli kuukauden pelitauolta palanneesta Karhu Basketista Thomas Vehmanen heitti ennätyspisteensä 26

Korihaille ensimmäinen voitto

Keskiviikkokierroksen muissa peleissä kamppailtiin tasaisesti. Uudenkaupungin Korihait haki kauden ensimmäisen voittonsa, kun se päihitti vieraspelissä BC Nokian 76–72.

Pelin toinen puolisko eteni kotijohdossa, mutta Korihait käänsi sen vietyään viimeiset minuutit 9–0. Trey Zeigler teki Korihaille 26 pistettä ja Antero Lehto BC Nokialle 18.

Tampereen Pyrintö otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se haki kärkipään pelistä Lahti Basketballista 100–97-voiton. Pyrintö hallitsi peliä, mutta 22 pallonmenetystä tuhrinut Lahti nousi viimeisellä minuutilla pisteen päähän.

Brady Skeens teki Pyrinnölle 17 pistettä ja Wayne McCullough Lahdelle komeasti 33 pinnaa.

Kaukiainen sinetöi Kouvojen voiton

Kouvot kartutti laihaa pistepussiaan 88–86-kotivoitolla Joensuun Katajasta. Kouvot aloitti ottelun 19–4-kirillä, mutta Kataja tavoitti eron jo vartin pelin jälkeen. Kataja johti myös viime minuuteilla, mutta Severi Kaukiainen teki Kouvoille pelin neljä viimeistä pistettä.

Tuomas Hirvonen oli Kouvojen tehokkain 28 pisteellä. Dantez Walton keräsi Katajalle 16 pistettä.

Kaarinan Ura Basket jahtasi kauden ensimmäistä kotivoittoaan, mutta KTP-Basket käänsi voiton 90–85. Ura Basket johti parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta hävisi loppuminuutit 2–12.

Greg Mangano pussitti voittajille 35 pistettä. Kevin Bracy-Davis ja Kevaughn Allen tekivät Ura Basketille 17 pistettä.

Korisliigassa oli tarkoitus pelata loppiaisena täysi kuuden pelin kierros ensi kertaa sitten marraskuun, mutta Helsinki Seagullsin ja Lapuan Kobrien peli siirtyi Kobrien joukkueeseen keskiviikkona asetetun koronakaranteenin vuoksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut