Autosport: F1-kauden avauskilpailu siirtyy myöhemmäksi

Australian edelleen tiukat matkustusrajoitukset ja koronaviruksen pelko ovat heittäneet varjon kauden avausviikonlopun läpiviemisen ylle tänäkin vuonna. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten MM-sarjan kauden ensimmäinen kilpailu pitäisi ajaa Australian Melbournessa 21. maaliskuuta, mutta Autosportin lähteiden mukaan kilpailu siirtyy myöhemmäksi. Koronaviruksen rikkoman kauden 2020 jälkeen F1-sirkus yrittää järjestää 23 kilpailua vuonna 2021, mutta hanke on jo nyt vastatuulessa.

Australian edelleen tiukat matkustusrajoitukset ja koronaviruksen pelko ovat heittäneet varjon kauden avausviikonlopun läpiviemisen ylle tänäkin vuonna. Viime kaudella Australiassa ei ajettu lainkaan, kun maaliskuussa kauden avausviikonlopun tapahtumat peruttiin vain muutama tunti ennen ensimmäistä starttia.

Autosportin tietojen mukaan tämän vuoden kilpailulle etsitään nyt toista ajankohtaa. Jos suunnitelma toteutuu, kauden ensimmäinen kilpailu ajettaisiin 28. maaliskuuta Bahrainissa.

Vuoden ensimmäinen Australiassa järjestettävä urheilun suurtapahtuma tenniksen Australian avoin mestaruusturnaus pelataan 8. helmikuuta alkaen. Tapahtuma alkaa kolme viikkoa alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

Kommentoi