Tour de Skin voittoa puolustava Bolshunov hallitsi yhteislähtökisaa, Mikkonen ja Vuorela hiihtivät pisteille

Mikkonen oli tyytyväinen nousujohteiseen hiihtoonsa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Juho Mikkonen ja Markus Vuorela ovat hiihtäneet maailmancupin pisteille maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen toisella etapilla. Mikkonen oli Sveitsissä 15 kilometrin yhteislähtökisan 18:s ja ensi kertaa pisteille yltänyt Vuorela 26:s. Suomalaisten sijoitukset paranivat yhdellä, sillä uutistoimisto TT:n mukaan loppumatkan kolariin osallistunut Venäjän Aleksei Tshervotkin hylättiin.

Kakkossijasta kamppaillut Tshervotkin kolaroi maanmiehensä Jevgeni Belovin kanssa, ja heitä väistänyt Ivan Jakimushin ajautui kauas ladun ulkopuolelle. Jakimushin oli lopulta kolmas.

Perinteisen hiihtotavan kilpailun ylivoimainen ykkösnimi oli kiertueen kokonaisvoittoa puolustava Aleksandr Bolshunov. Venäläisten hiihtotähti karkasi 23,5 sekunnin voittoon ennen Sveitsin Dario Colognaa. Bolshunov irtosi muusta ryhmästä viimeisen 3,3 kilometrin kierroksen alussa ja meni menojaan.

Vuorela antoi tunnustusta Mikkoselle

Bolshunov on ollut alkukauden ykkösnimi ja johtaa maailmancupia.

Kiertueella ensi kertaa kilpaileva Mikkonen, 30, oli tyytyväinen nousujohteiseen hiihtoonsa.

– Tämä oli niitä perinteisen hiihtotavan kisoja, joissa piti onnistua, Mikkonen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän ei halunnut kommentoida vaimonsa Kerttu Niskasen vatsatautia tai kiertueen keskeytymistä sen enempää. Maajoukkue on minimoinut koronavirustilanteen takia terveysriskit, ja jokainen hiihtäjä asuu omassa huoneessaan.

Myös Vuorela antoi tunnustusta Mikkoselle, joka tuli lopun vielä paremmin kuin hän. 24-vuotiaalle Vuorelalle Val Müstairista heltisi joka tapauksessa uran merkkipaalu.

– Meni ihan nappiin. Olen metsästänyt pisteitä pitkään, ja nyt niitä tuli. Varmaan rankin latu, mitä olen ikinä hiihtänyt, Vuorela kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Suomalaisnelikosta Lauri Lepistö oli epävirallisten tulosten mukaan 54:s ja Verneri Suhonen 68:s.

Miesten kiertue jatkuu huomenna 15 kilometrin takaa-ajokilpailulla.

Kommentoi